100 lira taksitle ev

24/06/2010

Bugüne kadar binlerce kişiyi 'ev'lendiren TOKİ, 100 lira taksitle 20 yıl vadeli konut üretimini 2 katına çıkardı. 38 bin konutun ilk teslimi yıl sonunda

bay_01Ucuz fiyattan, uygun taksitlerle ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 100 liradan başlayan taksitlerle 20 yıl vadeli sattığı 'yoksul konut' üretimini 2 katına çıkarttı.

Bu çerçevede ilk olarak inşa etmeye başladığı 45 metrekarelik 18 bin 532 'yoksul konut' yapımına hızla devam eden TOKİ, ilk etap konutların inşaatını bu yıl içinde tamamlayıp, yıl sonuna kadar ilk anahtar teslimlerine başlayacak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ev alacak parası olmayan insanlar için yapımına başladıkları 100 lira taksitli konutlara gelen yoğun talep nedeniyle, 18 bin 532 olan konut sayısını 38 bin 768'e çıkarma kararı aldıklarını açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçerek yapımına başladıkları konutların 67 il ve 18 ilçeye yayıldığını söyleyen Bayraktar, şunları kaydetti: "Hedefimiz, 1 oda 1 salon yoksul konutlarını tüm Türkiye'ye yaymak. Yapımına geçen yıl başladığımız konutlardan Adapazarı Korucuk ve Eskişehir Aşağısöğütönü'nde yüzde 90, Van Kevenli'de yüzde 88, Antalya Çıplaklı'da yüzde 72 ve Gaziantep Şahinbey'de yüzde 57 inşaat seviyesine geldik. İlk konutları 2011 yazında teslim etmeyi planlıyorduk ancak, işi sıkı tutarak konut teslimlerini 6 ay önce yapabilecek duruma geldik."

Peşinatsız

20 yıl vadeli konutlar için hiç peşinat istenmiyor. n Konutların taksitleri, normal satışlarda her yıl memur maaşına ve TÜFE'ye endeksli olarak artırılacak. n Konutlarda sosyal ihtiyaçlar için, ayrı bir mekanda ortak televizyon izleme salonu, doktor odası, kafeterya ve yemek salonu gibi tesisler de yer alıyor. n 45 metrekarelik 1 oda 1 salondan oluşan konutlara ek olarak, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda TOKİ tarafından 50, 65 ve 71 metrekarelik 2 oda 1 salon konutlarda yapılacak.

Sulukule'de İşlem Tamam

Fatih Belediyesi'nin Sulukule projesi içerisinde kalan kiracılara, TOKİ tarafından sağlanan konut edinme hakkının ikinci etap kura çekimi yapıldı. 346 kişiden sonra 127 aile daha böylece 15 yıl vade ile ev sahibi oldu.

Kaynak: Takvim