2011 yılında 500 bin konut yapmış olacağız

08/06/2010

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''81 il, 800 ilçede bin 800 şantiyede çalışıyoruz, 2011 yılı sonuna kadar 500 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız'' dedi.

erdogan_bayraktarToplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Uşak'ta Tabakhane Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Yıkım Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Bayraktar, TOKİ'nin 81 il, 800 ilçe de bin 800 şantiyede çalışma yürüttüğünü söyledi. Kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinen Bayraktar, şöyle konuştu:

''Bu güne kadar 435 bin konut için proje hazırladık, 330 bin konutu teslim ettik. 2011 yılı sonuna kadar 500 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. TOKİ sadece konut yapmıyor. Bu gün Hakkari'den Edirne'ye 166 noktada kentsel dönüşüm projesi uyguluyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılaşma projeleri bunlar. Hastaneler, okullar, sosyal donatılar başta olmak üzere pek çok alanda çalışıyoruz. Türkiye'nin değişik illerinde 85 hastane yapıyoruz. Bunlardan 10 tanesini tamamlak üzereyiz. bu hastaneler 5 yıldızlı otel konforunda olacak. İletişim Telekomünikasyon binasını yapıyoruz. Yaklaşık 50 bin metre kare kapalı alanda yapılan bina dünyanın en modern binası olacak. Atom Enerjisi Kurumu'nun binasını, bakanlık binalarını yapıyoruz. Askerimiz, polisimiz için karakollar yapıyoruz. Sınır bölgeleri öncelikli olmak üzere 179 üstün güvenlikli karakollar yapıyoruz. Karakollar coğrafi bakımdan çok zorlu bölgelerde yapılıyor. İnanın şato gibi güvenli karakollar inşa ediyoruz.''

Gelişmiş ülkelerin marka şehirleri ile ön plana çıktığını, kentsel dönüşüm projelerinin bu bakımdan çok önemli olduğunu, TOKİ'nin modern hayatın gerektirdiği yeni yerleşim alanları oluşturmaya önem gösterdiğini ifade eden Bayraktar, Avrupa ile bütünleşmek, ''salaş ve kaçak'' yapılardan kurtulmak için kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Uşak'ta hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Bayraktar, şu bilgileri verdi:

''Türkiye'nin pek çok iline ışık tutacak bu projeyi çok önemsiyoruz. Burada bu gün resmen yıkımlar başlıyor. Devlet olarak buraya 250 milyon lira para harcayacağız. Yaklaşık 90 hektar alanda iki etap olmak üzere çalışma yapılacak. İlk anda 43 hektar alanda 150 dönüm üzerinde bin 50 konut yapılacak. Bölgede faaliyet gösteren 100 dokumacı esnafını taşımak için proje hazırladık. Bugüne kadar Uşak'ta 2 bin konut yaptık. Devlet hastanesi yapıyoruz. Aylık 100 lira ödemeli konut yapacağız.''

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise törende yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm projesi için kentin tüm aktörlerinin ortak hareket ettiğini, ortak mutabakat ile çalışmaların hızla yürüyeceğine inandığını söyledi.
Konuşmaların ardından Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projeye katkı sağlayan kişilere plaket verdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar ve protokol üyeleri, yıkım bölgesinde balyozla ilk duvarı yıktı. İş makinelerinin çalışmalara başlaması ile tören sona erdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar daha sonra Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı makamlarında ziyaret etti.

Kaynak: Sabah