21 YTL’lik KEY’e itiraz etti, 60 katını aldı

01/08/2008

KEY ödemelerinin ilk gününde karışıklıklar yaşanıyor. Kendisine 21 YTL ödenen bir işçi emeklisi bankada itiraz edince, alacağı tutarın 1.277 YTL olduğu ortaya çıktı. Ödeme makbuzunu almayı unutmayın.

İSTANBUL - KEY ödemenizin beklediğinizden daha az olması durumunda itiraz hakkınızı kullanabilmeniz için bankadan ödeme makbuzu almayı unutmayın.

KEY ödemelerinde sorun yaşanıp yaşanmadığını görmek için gittiğimiz Ziraat Bankası Emirgan Şubesi’nde ilginç bir olaya tanık olduk. Kendisine 21 YTL ödeme yapılan tersane işçisi emeklisi Burhan Karakaş’a 3 ay içinde itiraz hakkının olduğunu hatırlattık.

keyKarakaş, hakkının daha fazla olduğuna inandığını ancak nasıl itiraz edeceğini bilmediğini, banka tarafından kendisine makbuz da verilmediği için itiraz etmesinin olanaksız olduğunu söyledi. Makbuz talebi için başvurduğumuz banka müdür yardımcısı, “Para yatırılırken makbuz verilir, para çekilirken makbuz vermiyoruz” dedi. İstek üzerine makbuz verebileceklerini söyledi. Burhan Karakaş makbuz almayı beklerken, KEY alacağının 21 YTL değil, 1.277 YTL olduğunu öğrendi.

Kaynak: Ntvmsnbc