5 Milyon Konut DASK'landı

27/02/2013

Afet Sigortaları Kanunu ile birlikte konut kredileri ve tapu işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem sigortası poliçesi aranıyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 5 milyon zorunlu deprem sigortalı konut hedefine ulaştı. Ulaşılan bu sayının ardından DASK'ın hedefi, zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını 2017'de 10 milyona çıkarmak.

Konut Kredileri ve Abonelik İşlemlerinde Zorunlu

Geçen yılın aynı dönemine göre son bir yılda deprem sigortalı konut sayısında yüzde 33 artış oldu. Afet Sigortaları Kanunu ile birlikte konut kredileri ve tapu işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem sigortası poliçesi aranmasının bu artışa büyük katkıda bulunduğunu belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şunları ifade etti: "Ülke genelinde 5 milyon sigortalı konut sayısına ulaşmayı sigorta bilincini yaymak anlamında çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Yeni Afet Sigortaları Kanunu sigorta artışına önemli bir ivme kazandırdı. Bu artışa gün geçtikçe daha da ivme kazandırmak istiyoruz ve 12 yılda ulaştığımız bu sayıyı 5 yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyoruz."

Kaynak: Sabah