50 Bin Yoksul Ev Sahibi Olacak

19/10/2010

TOKİ'nin geçen yıl duyurduğu 'yoksula 100 TL taksitle ev' projesine rekor başvuru gelince, planlanan konut sayısı 18 binden 50 bine çıktı.

toki_24Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yoksul kesimi ev sahibi yapmak amacıyla geçen yıl başladığı ‘100 TL taksitli ev’ projesini büyüttü. Geçen yıl 17 ilde 18 bin konut hedefiyle başlatılan proje, gelen rekor başvuru sonucu bu yıl 67 ilde 40 bin konuta kadar çıktı. Hedef önümüzdeki yıl konut sayısını 50 bine yükseltmek. Projede şu anda 19 bin konut uygulama, 15 bini ihale, 5 bini de hazırlık aşamasında.

Taksitler Hiç Aksamıyor

TOKİ’den alınan bilgiye göre, 45 metrekareyle 64 metrekare arasında dairelerin yer aldığı projede, konut sahibi olmak isteyenler taksitlerini aksatmadan günü gününe ödüyor. Peşinatsız ve 240 ay vadeli satılan yoksul evlerine en fazla başvuru ise İstanbul ve Ankara’dan geliyor.

Başvuru sahiplerinin TOKİ’den daha önce konut almaması ve tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. 100 TL’den başlayan taksitler, ihalelerde çıkan maliyetlere göre, 125-130 liraya kadar çıkabiliyor. Ortalama 28-30 bin liraya mal olacak konutların gerçekten yoksul kesime satılması için ciddi önlemler alındığını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, hedeflerinin 50 bin konut olduğunu söylüyor.

Tuzla’da da başlıyor TOKİ Başkanı Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dar gelirli vatandaşlara yönelik İstanbul Kayabaşı’nda başlattıkları projeyi İstanbul’da Anadolu yakasına da taşıyacaklarını müjdeledi. Tuzla’da 100 liradan başlayan taksitlerle önemli bir alternatif yaratacaklarını belirten Bayraktar, inşa edilecek 2 bin 357 konut içinde dar gelirli vatandaşa yönelik 45 metrekarelik daireler yer alacağını söyledi. Erdoğan Bayraktar, bu evlere 180 ay vadeyle sahip olunabileceğini belirtti.

Kaynak: Radikal