6.6 Milyon Konut Afet Riski Altında

20/03/2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6,5 milyon konutun afet riski altında olduğunun tahmin edidiği, ancak, bu 6,5 milyon konutun hepsinin bir anda yıkılmasının sözkonusu olmadığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 6306 sayılı Kanun kapsamındaki kentsel dönüşüm, öncelikle birinci derece deprem kuşağında yer alan ve nüfus yoğunluğu fazla olan illerden başlayanacak. Bu kapsamda, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve İzmir gibi iller birinci derece deprem kuşağında bulunmaları sebebiyle dönüşümün yapılacağı öncelikli iller sırasında yer alıyor.

Bu kapsamda, fay hatları, sel ve heyelana maruz bölgeler gibi afet risklerinin fazla olduğu alanlar tespit edilerek ve uygulamalara tespitler doğrultusunda başlanacak. Bu süreçte çalışmalarını tamamlayan ve uygulamaya hazır olan bütün belediyeler ve valilikler dönüşüm uygulamalarını yürütebilecek.

6.6 Milyon Konut Afet Riski Altında

Bakanlık tarafında yapılan açıklamaya göre, riskli yapı olarak tespit edilen ve yıkılması gereken konut sayısı henüz kesinleşmemekle birlikte, 6,5 milyon konutun afet riski altında olduğunun tahmin edidiği, ancak, bu 6,5 milyon konutun hepsinin bir anda yıkılmasının sözkonusu olmadığı belirtildi. Konutu yıkılan vatandaşa, mümkün olması hâlinde geçici konut tahsisi yapılacağı, bunun mümkün olmaması hâlinde ise kira yardımı yapılacağı açıklandı.

Kaynak: KrediPazarı