Albaraka Kentsel Dönüşüm Finansmanı

18/02/2013

Albaraka, yasa kapsamında devletin sağlayacağı destekle, kentsel dönüşüm kredisi kullanacak konut sahiplerine avantajlı oranlarda finansman sağlayacak.

Albaraka, yasa kapsamında devletin sağlayacağı destekle, kentsel dönüşüm kredisi kullanacak konut sahiplerine avantajlı oranlarda finansman sağlayacak.
Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, ulusal ilerleme ve kalkınma hedefine daima dahil olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ''Kentsel dönüşüm kapsamında kullanılacak finansmanlara ilişkin olarak da gerekli çalışmaları tamamladık ve bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol anlaşmamızı imzaladık'' bilgisini verdi.

Kentsel dönüşümde sağlayacakları finansman desteğinde, Albaraka müşterilerine özel avantajlar sunacaklarını dile getiren Yahşi, Albaraka'nın konut ve kar-zarar projelerindeki deneyimleri ve faizsiz bankacılık prensiplerine bağlılığıyla bu süreçte ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Protokol kapsamında hak sahiplerine finansman desteği sağlanacağını da aktaran Yahşi, şunları kaydetti:

''Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında mevcut binaların yıkılarak yerine yeni konutların inşa edilmesinin finansmanı amacıyla 'Albaraka Kentsel Dönüşüm Finansmanı' ürünümüzü hazırladık.

Bu kapsamda müşterilerimizin kullanacağı finansmanlarda uygulanacak kar oranının konut için yüzde 4, iş yeri için yüzde 3'lük kısmı devlet tarafından karşılanacak. Afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi ve mevcut binaların yıkılarak yerine yeni konutların inşa edilmesi sebebiyle kurumsal finansman sağlanacak müteahhit müşterilerimize ise kurumsal finansman yöntemi ile de hizmet sunacağız.''

Albaraka Bankacılık

AlBaraka Bankacılık Grubu (ABG), Bahreyn Borsası ve Nasdaq Dubai borsalarında işlem görüyor. Bir Bahreyn anonim şirketi olan grup, önde gelen uluslararası İslami bankalar arasında yer alıyor. Standard and Poors nezdinde uzun vadeli ve kısa vadeli kredi notları sırasıyla BBB- ve A3 olan kurum, Şer'i Hukuk kurallarına bağlı bir şekilde perakende, kurumsal ve yatırım bankacılığı ile hazine hizmetleri sunuyor.

Kayıtlı sermayesi 1,5 milyar dolar, toplam öz kaynakları yaklaşık 1,8 milyar dolar civarında olan ABG, 13 ülkede faaliyet gösteren iştiraki olan bankacılık birimleri ve temsilcilikleri ile hizmet veriyor.

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın

Kaynak: Ekofinans