Amerika'da 300 Binden Fazla Ev Konut Kredisi Borcu Nedeniyle Boş

01/04/2013

Amerika'da 300 binden fazla boş evin başlıca nedeni insanların bankalara olan konut kredisi borçlarını ödeyememeleri.

Yapılan bir araştırmaya göre Amerika genelinde 300 binden fazla evin boş olduğu ortaya çıktı. Evlerin boş olmasının başlıca nedeni ise insanların bankalara olan konut kredisi borçlarını ödeyememeleri.

En çok boş evin bulunduğu eyaletlerin başında tatilcilerin ve emeklilerin en gözde mekanı olan Florida geliyor. Araştırmaya göre Florida’daki boş ev sayısı 90 bin 556. Colifornia merkezli RealtyTrac isimli emlak şirketi verilerine göre, boş evlerin çok olmasının nedeni, konut kredisi borcunu ödeyemen insanların evlerinin bankalar tarafından el konulması.

Hayalet Ev Sırılamasında California Üçüncü Sırada

Florida’dan sonra en fazla hayalet evin olduğu ikinci eyalet ise Illinois. Başkan Barack Obama’nın da memleketi olan Illinois özellikle otomobil sektörünün merkez üssü durumunda. Illinois eyaletinde hayalet ev sayısı 31 bin 668.

Hayalet ev sırılamasında üçüncü sırada, yaşamak için en fazla tercih edilen California geliyor. Araştırma verilerine göre California'daki boş ev sayısı 28 bin 821.

11 Milyon Ev Sahibi Evlerini Kaybedebilir

Bankaların el koyduğu ev sayısı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9 artmış görünüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde bankaların el koyduğu ev sayısı yaklaşık 1,5 milyonu bulmuş durumda. Yine RealtyTrac şirketinin verilerine göre Amerika genelinde 10,9 milyon ev sahibinin konut kredisi borcunu ödeyememe riski ile yüz yüze olduğunu gösteriyor.

Florida, Illinois ile Califronia’daki boş evlerin yüzde 54’üne bankalar sahip. Bu üç eyaletin ardından en fazla hayalet evin olduğu Indiana, Nevada ile Oregon’daki hayalet evlerin yüzde 50’sine de yine bankalar sahip.

Kaynak: Akşam