Anadolu Yakası Projelerine Özel Konut Kredisi

28/05/2012

Anadolu Yakası’nda inşaatına başlanan Üsküdar-Bulgurlu metro hattı, Burhaniye Mahallesi ile Bulgurlu-Libadiye arasında kalan bölgeyi ihya edecek.

Yeni Konut Projeleri

Anadolu Yakası’nda inşaatına başlanan Üsküdar-Bulgurlu metro hattı, Burhaniye Mahallesi ile Bulgurlu-Libadiye arasında kalan bölgeyi ihya edecek. Şimdiden yeni projelerin yükselmeye başladığı bölgede inşaat şirketlerinin arayışları da sürüyor.

Gelişmeleri önceden fark eden inşaat firmalarının bölgedeki konut projeleri hızla yükseliyor. GAP İnşaat’ın Burhaniye’deki Şehrizar Konakları ile Sur Yapı’nın Çamlıca eteklerinde inşa ettiği Exen İstanbul projeleri bunlara en görünür örnekler. Dubai’deki Burç Halife ve The Dubai Mall’u inşa eden Emaar da İstanbul’da Toskana Vadisi’nden sonra ikinci projesini Libadiye’de inşa ediyor. Emaar Türkiye’nin Ünalan Köprüsü’nün hemen yanındaki 74 dönümlük arazi üzerinde hafriyat çalışmaları devam ediyor. Ant Yapı ise Libadiye’de yeni bir ofis ve rezidans projesine başlamaya hazırlanıyor.

Bölgedeki projeler bunlarla da sınırlı değil. Bulgurlu’yu geçer geçmez Ümraniye Çarşı Karakolu’nun alt tarafında da yeni konut projeleri var. Bölgede Ağaoğlu İnşaat’ın Teras Bahçe, Sezgin İnşaat ve Doğu Kuyumculuk’un ortak projesi Kardelen Evleri’nin inşaatı devam ediyor.

İşte Bulgurlu, Libadiye, Kısıklı, Burhaniye, Ünalan ve yakın çevrelerinde inşa edilen projeler, özellikleri ve fiyatları.

Şehrizar Konakları

Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat’ın Emlak Konut GYO ile kar paylaşım modeliyle Burhaniye Mahallesi’nde 49 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Şehrizar Konakları, 38 blokta 208 daireden oluşuyor. Brüt 180 ile 626 metrekare arasında 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 odalı dairelerin fiyatı 2 milyon 50 bin ile 3 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 50’sini peşin ödeyene 12 ay, yüzde 35’ini peşin ödeyene 9 ay, yüzde 25’ini peşin ödeyenlere ise 6 ay vade farksız taksit seçeneği sunuluyor. Yüzde 25 peşin ödeyip yüzde 75 oranında Bank Asya, VakıfBank ya da Halkbank’tan konut kredisi kullanmak mümkün.

İstanbul’un yüzük taşı olarak gösterilen arazilerinden birinde inşa edilen Şehrizar Konakları, Boğaziçi Köprüsü’ne yakınlığK ve lokasyonuyla dikkat çekiyor. “Şehrin bahçesi” anlamına gelen Şehrizar Konakları’nda, İstanbul’un dokusunu yansıtan bitkilerin kullanılacağı peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Geniş bahçeler, kameriyeler ve 7 bin metrekare sosyal tesislerden oluşan projedeki tüm konutlar boğaz manzarasına sahip. 600 araç kapasiteli 5 otopark katı bulunan projede yerleşim planları, kendi içerisinde birkaç bloğun birleştiği mahallelerden oluşuyor. Proje, sahiplerine 2013 yılının ilk yarısında teslim edilecek.

Exen İstanbul

Sur Yapı’nın Çamlıca eteklerindeki Mandıra Caddesi, Tantavi Mahallesi’nde inşa ettiği Exen İstanbul projesi, 11 ve 15 katlı yatay binalar ve 44 katlı 160 metre yüksekliğinde kule rezidanstan oluşuyor. Bin 38 konut, ofisler ve alışveriş merkezi bulunan projede, 36 metrekarelik stüdyo daireden 355 metrekarelik 4+1’e farklı daire seçenekleri sunuluyor. 1+1 dairelerin fiyatı 431 bin, 2+1’lerinki 602 bin, 3+1’lerinki 906 bin, 4+1’lerinki ise 1 milyon 132 bin TL’den başlıyor. Peşin ödemelerde yüzde 12+2 indirim uygulayan firma, kendi bünyesinde yüzde 30 peşin ödeyene 84, yüzde 50 peşin ödeyene ise 60 ay faizsiz ödeme seçeneği sunuyor. Yüzde 5 peşinat, aylık yüzde 0.99 konut kredisi faiz oranı ve 120 ay vadeyle de ev sahibi olmak mümkün.

Altunizade-Çekmeköy aksı üzerinde inşa edilen Exen İstanbul’un yüzde 75`i yeşil alan ve rekreasyon bölümlerinden oluşuyor. Göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, açık fitnes alanları, meyve bahçeleri gibi birçok sosyal donatısı bulunan projede, güneş panelleriyle ısınan açık yüzme havuzunda bahar aylarında da yüzmek mümkün olacak.

Emaar Libadiye

Emaar Türkiye’nin Libadiye’deki 66 bin metrekare arazi üzerine inşa edeceği Emaar Libadiye projesinde bin 200 konutun yanı sıra 5 yıldızlı otel, ofis, rezidans ve İstinye Park’ın 1.5 katı büyüklüğünde bir alışveriş merkezi planlanıyor. Halen hafriyat çalışmaları devam eden projede, 47 metrekarelik stüdyodan 650 metrekarelik 6+1’e farklı daire seçenekler var.

Emaar Türkiye, Dubai’deki The Address Hotel’in aynısını inşa edeceği açıklamıştı. Yakında satışa çıkması beklenen projenin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Teras Bahçe

Ağaoğlu İnşaat’ın 15 katlı tek bloktan oluşan Teras Bahçe projesi, Ümraniye Çarşı Karakolu’nun alt tarafında Şerifali’ye doğru giden yol üzerinde inşa ediliyor. 45 konutluk projede 100 ve 115 metrekarelik 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. Dairelerin fiyatı ise 250 bin ile 300 bin TL arasında değişiyor.

Kardelen Evleri

Sezgin İnşaat ve Doğu Kuyumculuk’un ortak projesi Kardelen Evleri, 2 blokta 60 daireden oluşuyor. 85, 105 ve 115 metrekarelik 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede fiyatlar henüz belirlenmemiş. Kardelen Evleri’nde spor salonu ve çocuk parkı gibi sosyal donatılar da planlanıyor.

Ant Yapı

Ant Yapı, Ünalan Mahallesi’ndeki 35 bin metrekarelik arazi üzerinde yeni bir ofis ve rezidans projesine başlamaya hazırlanıyor. 100 stüdyo daire ve home ofis ile açık ve kapalı spor alanlarından oluşan proje için 100 milyon dolar civarında yatırım yapılacağı açıklandı. Hazırlıklarını sürdüren firma, bu yıl içinde inşaat başlamayı ve 2014 yılında projeyi teslim etmeyi planlıyor.

Bülent Ekimci/Para Dergisi

Kaynak: Para Dergisi