Avantajlı Yeşil Konut Kredisi

24/02/2013

Soyak Yapı Kredi Bankası işbirliğiyle Türkiye'nin en düşük faizli 'Avantajlı Yeşil Konut Kredisi' uygulamasını başlatıldı

Kentlerin yeşile dönüşümünü irdeleyecek olan 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne destek veren Soyak Holding'in CEO'su Emre Çamlıbel, 2013'ün 'yeşil binalar yılı' olacağını söyledi

11 şirketinde yarattığı bin 500 kişilik istihdamla sürdürülebilir gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını yürüten Soyak Holding'in, İstanbul'da Soyak Evostar, Soyak Park Aparts, Soyak Soho, İzmir'de Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Siesta olmak üzere 5 konut projesi bulunuyor. Belirlediği kurumsal stratejisi doğrultusunda çevreye ve toplum değerlerine saygılı çalışmalarla sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Soyak Holding CEO'su Dr. Emre Çamlıbel "2013 yeşil binaların yılı olacak" dedi.

Çamlıbel, "Soyak uzun yıllardır sürdürülebilir yaşamı desteklemek ve geleceğe değer katmak üzerine düşünüyor ve projeler üretiyor. Özellikle üretilen enerjinin yüzde 40'ının binalar tarafından harcandığı düşünülürse gayrimenkul geliştirici firmalar açısından enerji verimliliği daha da bir önem kazanıyor. Bu sebeple çevreye uyumlu ve sürdürülebilir yaşam alanları inşa ediyoruz" dedi. Bu uygulamaların yanı sıra gayrimenkul projelerinin birçoğunda artık gereksiz alanlara ve büyüklüklere de yer verilmediğinin altını çizen Çamlıbel, "Kullanılmayan alanların ısıtmasına, aydınlatmasına harcanan enerjiden tasarruf ederken müşterilerinin de daha az aidat ödeyerek ayrıca tasarruf etmelerini sağlıyor" diye konuştu.

Çevreci Konut Kredisi

Yeşil konut kredisi ile de bir ilke imza attıklarını kaydeden Emre Çamlıbel yeni projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: Yapı Kredi Bankası işbirliğiyle Türkiye'nin en düşük faizli 'Avantajlı Yeşil Konut Kredisi' uygulamasını başlattık. Bankanın konut kredisi faiz oranlarını 3 puan düşürerek Türkiye'nin en düşük faizli konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler, ancak yeşil bina konsepti ile tasarlanan projelerden ev alabilecek. Uluslararası çevre sertifikalarına aday olan projeler için doğrudan 'Yeşil Konut Kredisi' kullanılabilecek.

Aidat Masrafı Azalacak

Soyak Soho ve Soyak Mavişehir Optimus projelerinde doğal yaşamı desteklemek için İstanbul'un ve İzmir'in yerel iklimine uyumlu bitkiler seçilecek. "Geleceğe bir damla sakla" projesinin mimarı Soyak, bu projelerde de yağmur suyunu ziyan etmemek için yağmur suyu toplama kanalları oluşturarak bahçe sulama işleminde kullanılacak. Bu uygulama hem su tasarrufu sağlayacak, hem de konut sakinlerinin aidat masraflarını önemli derecede azaltacak.

Elektrikten Tasarruf

Binalarda her türlü sistemin enerji tüketimi takip edilerek tasarruf önlemlerinin devamlılığı sağlanabilecek. Her odaya konan termostatik vana ile evin ısı kontrolünü ev sakinleri istediği gibi ayarlayabilecek. Bu şekilde ısı enerjisinden tasarruf sağlanmış olacak. Isı yalıtımı uluslar arası standartlarda yapılacak. Tüm bu uygulamalarla elektrik faturalarından ve aidat masraflarından tasarruf sağlanmış olacak. yüzde 1 KDV avantajıyla sahip olunabilecek Soyak Soho, ofis sakinlerinin sağlığını da düşünerek, uluslararası standartlara uygun olacak şekilde sigara dumanına maruz kalınmaması için bina giriş ve çıkışlarına yakın alanlarda sigara içilmeyecek.

Kaynak: Sabah