Bakanlık Ev Taşıyana Bin Lira Nakliye Parası Verecek

30/10/2012

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının ardından bir müjde daha geldi. Bakanlık, ev taşıyanlara bin lira nakliye parası verecek

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının ardından bir müjde daha geldi. Bakanlık, ev taşıyanlara bin lira nakliye parası verecek

Türkiye'yi depreme hazırlıklı hale getirecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşa bir müjde daha geldi. Riskli ilan edilen yerlerdeki evlerini boşaltan vatandaşlara nakliye yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm bölgelerindeki vatandaşlara bin TL verecek. Riskli alanda kiracı olanlara bir defaya mahsus yapılacak yardım vatandaşların mağdur olmamasını amaçlıyor.

Esenler İlk Yardımı Aldı

Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan edilen bölgelerden İstanbul'daki Esenler ilk yardımı alan ilçe oldu. Esenler riskli alan ilan edildiği için bu ilçede bin 500 kişiye 500 lira kira yardımı yapıldı. 450 kişiye de bin lira nakliye yardımı yapılacak. Riskli binada oturanlar nakliye masrafları için bakanlığa başvuracak. Başvuru sırasında riskli yapı raporunun olması gerekecek. Başvuruları bakanlık inceledikten sonra onay verecek. Her başvurana nakliye parası verilmeyecek.

Dosya Masrafı Alınmıyor

Bakanlık, 15 bankayla finans desteği için görüşmeler yaptı. Görüşmelerde krediler için dosya masrafı alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca kullanılan kredilerde yüzde 4'lük faiz devlet tarafından ödenecek. Kredi faiz oranları düşürülecek.

Kaynak: Ankara Haber