Banka Kredisi için Eylül veya Ekim Ayını Bekleyin

09/07/2013

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, banka kredisi ile otomobil ve ev alacaklara uyarılarda bulunan Deniz, tüketicilere yatırı için bir süre daha beklemelerini önerdi.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı'ndan tüketicilere harcamaları konusunda uyarı geldi. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankalar ile tüketici arasındaki borç ilişkisinin, işin içinden çıkılamayabilir bir noktaya hızla ilerlediğini belirterek, "Tüketiciyi daha sakin olma ve harcamalarını dikkatli yapması konusunda uyarıyoruz" dedi. Banka kredisi ile otomobil ve ev alacaklara uyarılarda bulunan Deniz, tüketicilere yatırı için bir süre daha beklemelerini önerdi.

Eylül veya Ekim Ayını Bekleyin

Bu yılın ilk 6 ayının tüketicinin borcunun arttığı bir dönem olduğunu belirten Deniz, Türkiye'de hemen hemen herkesin bankalara borçlu durumda olduğunu kaydetti.

Küresel ekonomideki durumun tüketicilere etkisi ve gündeme ilişkin konuşan Deniz, tüketiciler için Mayıs ayından itibaren sıkıntılı bir dönemin başlayacağını ifade ettiklerini ve bu öngörülerinin global ekonomideki sorunlara dayandığını hatırlattı.

Deniz, bankalar ile tüketici arasındaki borç ilişkisinin işin içinden çıkılamayabilir bir noktaya hızla ilerlediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Tüketiciyi daha sakin olma ve harcamalarını dikkatli yapması konusunda uyarıyoruz. Bankacılık verileri bizde endişe uyandırıyor. Tüketici borçlu iken bir zam dönemi ile karşı karşıya kaldığında yeniden borçlanma talep edecektir ki bu da yüksek kredi faiz oranları ile tüketicinin borçlanması demektir. Bu dönemin biraz sakin ve huzurlu geçirilebilmesi adına tüketicilerin yatırım planlarını gözden geçirmesi gerekir. Otomobil, ev gibi yatırım planlaması içinde olan tüketiciler, Eylül ve Ekim ayını görmeden bu konuda karar vermemelidir. Çünkü kredi faiz oranları artışının devam etmesi yönünde kaygılarımız var" dedi.

Kaynak: Eko Ayrıntı