Bankanın Aldığı 800 TL Konut Kredisi Masrafı Tüketiciye İade Edilecek

24/12/2012

Gökhan Gökdemir isimli vatandaş, bir bankadan aldığı konut kredisi işlemleri sırasında kendisinden şube komisyonu ve dosya masrafı adı altında kesilen 800 TL için Polatlı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurdu ve heyet, Gökhan Gökdemir'i haklı bularak, bankanın yaptığı kesintiyi iade etmesini istedi.

Gökhan Gökdemir isimli vatandaş, bir bankadan aldığı konut kredisi işlemleri sırasında kendisinden şube komisyonu ve dosya masrafı adı altında kesilen 800 TL için Polatlı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, Gökhan Gökdemir'i haklı bularak, bankanın yaptığı kesintiyi iade etmesini istedi.

Karara itiraz eden Banka, Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Yapılan itirazı değerlendiren Polatlı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bankanın itirazını reddetti. Mahkeme, ilgili kanun gereği bu karara artık bankanın tekrar itirazının söz konusu olmadığına, kredi kullanan tüketiciye yapılan kesintilerin iade edilmesine hükmetti.

Türkiye Tüketici Hakları Derneği Polatlı Şube Başkanı Hasan Akman, Polatlı Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kararın Polatlı'da bir ilk olduğunu söyledi. Akman, "Artık son on yılda bankalarca alınan kart aidatları, her türlü krediye ait şube komisyonları, dosya masrafları, yapılandırma masrafları ekspertiz ücretleri, erken ödeme cezası, ipotek ücretleri tek kelime ile yasal faiz dışında alınan her türlü masraflar tüketiciye iade edilecektir. Bu karar göstermiştir ki bankaların hakem heyetlerince alınan tüketici lehine kararlarına itirazı geçersizdir." dedi.

Kaynak: Bugün