Bazı Rum Kooperatif Şirketlerindeki Batık Kredi Oranın Yüzde 88’e Ulaştı

12/08/2013

Rum Meclisi Ticaret Komitesi’ne veriler sunan Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis, bazı kooperatif şirketlerindeki batık kredi (NPL) oranın yüzde 88’e ulaştığını belirtti.

Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis, bazı küçük kooperatif şirketlerindeki batık kredi oranın, PİMCO’nun en uç senaryosundan daha kötü olduğunu söyledi. Simerini gazetesine göre, Rum Meclisi Ticaret Komitesi’ne veriler sunan Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis, bazı kooperatif şirketlerindeki batık kredi (NPL) oranın yüzde 88’e ulaştığını belirtti.

Dimitriadis, kooperatifin, sermayelendirilmesi ve yeniden düzenlenmesiyle bunun yaşayabilir olacağını söyledi.

Hristodulu'nun İfadesi

Simerini ve diğer gazeteler, eski Rum Merkez Bankası Başkanı Hristodulos Hristodulu’nun, ekonomiye ilişkin Araştırma Komitesi’ne verdiği ifadeye geniş şekilde yer verdiler.

Gazete Hristodulu’nun ifadesinin en çarpıcı noktasının“HSBC ile Laiki Bankası arasında 2005 yılında, Laiki Bankası’nın denetimi konusunda yapılan müzakereler başarıyla sonuçlansaydı ve HSBC tarafından satın alınsaydı, Laiki Bankası hala daha bugün var olacaktı” şeklindeki açıklaması olduğunu yazdı.

Kaynak: Gundem Kıbrıs