Bireyler daha çok konut kredisi alıyor

26/04/2010

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, bankaların dönemsel olarak düzenlediği kampanyaların kredi taleplerini artırdığını, faiz indirimlerinin ise en çok konut kredileri üzerinde etkili olduğunu söyledi

recepİş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, 2009 yılı son çeyreği ve 2010 yılı ilk ayları incelendiğinde bireysel kredi taleplerinin bir artış eğilimi içinde olduğunun görüldüğünü söyledi.

Tüketici Kredilerinde Artış

Tüketici kredilerinin geçen yılın mart ayı sonuna göre yüzde 20’lik bir artışla 98.869 milyon TL’ye ulaştığını belirten Oram, “Bu rakam içerisinde ilk iki sırayı toplamda yüzde 96’lık pay ile konut finansmanı kredileri ve nakit krediler alıyor” dedi.

Recep Oram, “Dönemler halinde düzenlenen bireysel kredi kampanyaları nakit ödemeli tüketici kredilerine olan talebin artmasında etkili olmaktadır. Bunun yanı sıra faiz indirimlerindeki düşüşün beraberinde getirdiği talep canlılığı konut kredilerinde artışa neden oldu” dedi.

Oram, şöyle devam etti:

“Yılın ilk üç ayı içerisinde tüm bireysel kredilerde yılbaşına göre yaklaşık yüzde 7 düzeyinde bir artış gerçekleşmiştir. Bu artışta konut kredileri en önemli kalemi oluştururken konut kredilerini ihtiyaç kredileri izlemiştir.”

Kredi alana OGS cihazı

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, bankanın tüketici kredilerinde müşteri odaklı çalıştığını belirterek taşıt kredilerinde bayilere yönelik avantajlı faiz oranlarının yanı sıra ‘bayinet’ sistemiyle kredi başvurusunun ilk etapta bayiden yapıldığını iletti.

Oram, “Yapılan bir ön değerlendirmeyle şubedeki işlemlerin çok daha kısa bir sürede sonuçlanması sağlanıyor. Belirli firmalarla ortaklaşa yürütülen kampanyalar ile müşterilerimize uygun koşullarla taşıt kredisi kullandırıyoruz. Ayrıca taşıt kredisi kullanan tüm müşterilerimize OGS cihazı hediye ediyoruz” dedi.

Recep Oram, bankanın ihtiyaç kredilerindeki uygulamalarını ise şöyle aktardı:

Şube dışı kanaldan hizmet

“İhtiyaç kredilerinde günün koşullarına ve müşteri ihtiyaçlarına göre revize edilen ve müşteri grupları bazında da farklılaştırılarak sürdürülen kampanyalarımızda müşterilere yüzde sıfıra varan düşük faizli veya masrafsız kredi seçenekleri sunuyoruz. Şube dışı kanallarımızdan da kredi başvuruları alıyor ve uygun görülen müşterilerin kredi tahsis işlemlerini şubelerimizde hızla sonuçlandırıyoruz.

Konut kredilerinde müşteri ihtiyaçlarını gözeterek geliştirilen ev kredisi ürünleri ve yaygın şube ağıyla müşteri  özelinde çözüm üretme politikası ile diğer bankalardan farklılaşıyoruz. www.isteevim.com.tr üzerinden kullanıma sunulan ‘Randevu Noktası’ uygulaması ile müşterilerimiz diledikleri şubeden diledikleri saat için randevu alıp, Yeni Nesil Ev Kredisi ürünleri ile ilgili her türlü konuda bilgi edinebiliyorlar.”

Kredi karttan avantajlı

Bireysel kredilerin kredi kartına göre tüketiciye sağladığı avantajlar nedir?

“Bireysel krediler kredi kartı ile kıyaslandığında tüketicilere daha uzun vade ve daha düşük faiz oranı ile finansman imkânı sağlıyor. Özellikle kredi kartlarında vade farksız uygulanabilecek taksit sayısı kısıtı nedeni ile bu vade üzerindeki talepler tüketici kredisi ile karşılanabiliyor. Aynı şekilde nakit ihtiyaçlarının finansmanı için kredi kartından nakit kullanan bir kişi, aynı ihtiyacı için nakit ödemeli tüketici kredisi kullandığında faiz oranı çok daha düşük seviyelerde oluyor. Tüketici kredisinde esnek ödeme imkanları sayesinde aylık ödemeler gelir akışına paralel hale getirilebilir.”

Kaynak: Milliyet