Bu bölgelerin geleceği çok parlak

02/02/2010

Raporda, bu yıl gözde olacak bölgeler ve avantajları sıralanıyor

eKrizin etkisinin yavaş yavaş dağılmaya başladığı belirtilen rapora göre, faizlerin düşmesiyle birlikte bu yılın ikinci yarısında hareket bekleniyor. Raporda, bu yıl gözde olacak bölgeler ve avantajları sıralanıyor

Krizin etkisinin yavaş yavaş dağılmaya başladığı belirtilen rapora göre, 2009 durgunlukla geçti ve faizlerin yüzde 1'in altına düşmesiyle 2010'un ikinci yarısında hareketlenme beklenmeli. Raporda, bu yıl gözde olacak bölgeler ve avantajları sıralanıyor.

Lal Gayrimenkul Değerleme ve Müşavirlik AŞ, “Ekonomi ve Gayrimenkul Raporu 2010” raporunda, 2009'da kredilere olan talebin önceki yıla göre üçte bir oranında düştüğüne dikkat çekilerek 2010 için daha iyimser bir tablo çizildi.
Raporda İstanbul konut piyasasında şehir içi bölgelerdeki rezidans projelerine olan talebin krize rağmen hâlâ yüksek olduğuna dikkat çekildi. “İstanbul'da Beykoz-Tarabya arası yapılacak üçüncü köprünün çevresindeki birçok bölgeye talep artacak, bununla da birlikte fiyatlarda da ciddi artışlar görülecektir” değerlendirmesi yer alan raporda özetle aşağıdaki bölgelerin avantajları öne çıkıyor.

Marmaray değer katacak

* Üçüncü köprünün bağlantı yollarının Çatalca-Silivri bölgesinden geçmesi planı, bu bölgeleri hareketlendirdi. Toplu konutların yer aldığı Silivri, arsa yatırımcılarının arazi stoku yaptığı bir bölgeydi. Şu anda ise yeni projelerin beklendiği ilçeler arasındadır. Lüks konut ve villa projelerinin yer aldığı Çatalca'da da TEM-7 yolunun geçeceği beklentisi arsa fiyatlarını epey yükseltti.
Kartal, Pendik, Tuzla lokasyonunda, stüdyo dairelerin yapımı ve bu dairelere olan müşteri talebi de bu bölgeyi değerli kılmakta.

Metro hattının Üsküdar, Altunizade, Ümraniye, Dudullu yönünde ilerlemesiyle bu hatta kalan semtlerin değer kazanması bekleniyor.. Marmaray projesi de Üsküdar'dan geçeceği için bu nokta oldukça değerlenecek.
Küçükçekmece ise TOKİ'nin Kayabaşı Konutları'yla yepyeni bir çehreye kavuşacak. TOKİ, 60 bin konutun yanı sıra Halkalı'da Tema Park inşa edecek. Başakşehir de İstanbul'un yükselen değerleri arasında. Kurtköy, Sabiha Gökçen Havaalanı'ya yapılan yatırımlar, Kurtköy'ün değerini giderek arttırıyor..

Ankara ve İzmir'de durum

* 2009 yılında Ankara'da kiralar ortalama değerinde kaldı. Ankara için de tahminler 2010 yılında durgunluğun biteceği ve piyasanın hareketleneceği yönünde. Ankara'da yerleşim dışarıya doğru kaydı. Son yıllarda Bilkent, Beysukent, Çayyolu, Ümitköy planlı bir şekilde gelişti. Bunun yanı sıra Ümitköy'den sonra Yaşamkent gibi yerleşkelerin oluşması batıya doğru şehrin büyüdüğünü gösteriyor. Bu bağlamda Ankara'nın batısındaki arsa ve arazilerin de değeri gün geçtikçe artıyor. Bu bölgelerdeki arsalar ileride cazip bir yatırım olabilir.

Ayrıca şehrin Eryaman, Temelli, Oran, İncek, Dodurga Köyü gibi yerleri de hızla büyüyor. Altındağ, Mamak semtleri de TOKİ'nin yaptığı toplu konutlarla şehrin modern yapısına ayak uyduruyor.

* İzmir'in geçmişte merkezi bölgeleri olan Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Buca, Gaziemir ve Konak'ta gayrimenkul için talep görüyor. Şimdi bu bölgelerin daha iç bölgeleri Alsancak, Bostanlı, Mavişehir, Narlıdere de rağbet görmeye başladı. Arsa yatırımı için Menemen-Çiğli, Gaziemir-Torbalı arasındaki bölge, bunun yanı sıra da Urla, Güzelbahçe ve Zeytinalanı gittikçe değerleniyor. (
Kaynak: Vatan