Bugün Konut Alan Kazanır

01/09/2011

Bugün, ihtiyaç ya da yatırım amaçlı konut almak isteyenler için son derece cazip bir gün.

a89Hilmi Işıkören Hürriyet'teki yazısında, bugün ihtiyaç ya da yatırım amaçlı konut almak isteyenler için son derece cazip bir gün olduğunu belirtti.

Hilmioğlu konut almanın avantajlı bir dönem olduğunu vurgalayan yazısında şu konuları vurguladı:

"Piyasalara şöyle bir baktığınızda ne kadar haklı olduğumu siz de çok net göreceksiniz. Altın başta olmak üzere dövizdeki yükselişle beraber konut fiyatları dolar bazında % 15-20 oranında düşükte seyrediyor.

Bu ne demektir, bugün konut alan kazançlı çıkıyor. Örneğin yeni bir projede 350.000 TL olması gereken 3+1 bir daireyi bugün yaklaşık 280.000 TL'ye alabilirsiniz. İster yatırım ister ihtiyaç için olsun beğendiğiniz bir daireyi bugün 70.000 TL kazanarak almayı istemez misiniz?

Elbette konut fiyatları böyle kalmayacak. İnşaat, işçilik, malzeme ve özellikle demir, çimento fiyatlarındaki artışları da göz önüne alırsak konut fiyatları da yükselecek. Kritik nokta fiyatın ne zaman yükseleceği. İşte bunun cevabı da bugün. Beğendiğiniz daire her an kaçınılmaz fiyat artışına yakalanıp elinizden kaçabilir ve siz bu net göstergelere rağmen iyi bir yatırımdan olabilirsiniz.

Bu net fırsatı kaçırmayın. Aklınızdaki evi bugün alın. Daha düşer diye riske girmeyin. Bir başkası devreye girer ve o ev yarın olmayabilir ya da fiyatı yükselip sizin için çekiciliğini kaybedebilir.

Gayrimenkul, savaş, deprem, ekonomik kriz dönemleri dahil, altın, döviz ve borsa yükselirken de düşerken de fırsatlar üretebilme kabiliyetine sahip dünyadaki en güvenilir tek yatırım aracıdır ".

Kaynak: Hürriyet