Bulgaristan'ın ve Hırvatistan'ın Kredi Notu Düşürüldü

17/06/2014

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S-P, Bulgaristan'ın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını bir kademe düşürürken, Hırvatistan'ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB'den BBB-'ye çekti.

Foreks'in verdiği bilgilere göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S-P, Bulgaristan'ın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını bir kademe düşürdü.S-P, Bulgaristan'ın kredi notlarını BBB/A-2'den BBB-/A-3 seviyesine revize etti. Görünüm ise 'durağan' olarak belirlendi. S-P, kredi notlarının düşürülmesine neden olarak Bulgaristan'ın zayıf büyüme ve yüksek işsizlik ortamını gösterdi. S-P, Bulgaristan'ın yolsuzluk ile mücadele, hukukun güçlendirilmesi, aşırı göç ve yaşlanan nüfusun yol açtığı demografik sorunlarla başa çıkmak gibi konulara daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu Rating and Investment Information (R-I), Hırvatistan'ın kredi notunu düşürdü.R-I'dan yapılan açıklamaya göre, ülkenin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notu BBB'den BBB-'ye çekildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.

Kaynak: Foreks