Çiftçilere Özel Faiz Oranlı Kredi

14/05/2013

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, teknik olarak yüzde 8 olan kredi faiz oranı da hükümetin verdiği desteklerle çiftçilere yüzde 4-0 arasında yansıyacağını bildirdi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, hükümetin uygulamaya başladığı faiz indirimi kararına uyduklarını, bu çerçevede oranlarda indirim yaptıklarını söyledi. Teke, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çiftçileri kutladığını belirterek kullandırılan kredi faiz oranlarının yüzde 9-0 aralığından yüzde 8-0 aralığına çektiklerini söyledi. Teke, teknik olarak yüzde 8 olan kredi faiz oranı da hükümetin verdiği desteklerle çiftçilere yüzde 4-0 arasında yansıyacağını bildirdi.

Bankalardan Özel Kredi İmkanı

Öte yandan Türk Ekonomi Bankası da (TEB), çiftçilere sunduğu kredilerde yüzde 50'ye varan indirim yaptı. Yapılan açıklamaya göre, TEB, geleneksel hale gelen Dünya Çiftçiler Günü'ne özel kredi kampanyası ile bu yıl da tarım kredisi kullanan çiftçilere, kredi türüne göre yüzde 50'ye varan faiz indirimleri sunuyor.

Kaynak: Bursada Bugün