Cornerlife Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşük Tuttu Satışlar Hız Kesmedi

13/09/2013

CornerLife'ın İş Bankası ve Kuveyt Türk ile yaptığı anlaşmayla 36 ay sıfır faiz, 120 aya yüzde 0,50 faizle konut kredisi kullanılabilyor. 48 ayda ise konut kredisi faiz oranı yüzde 0,13’e kadar düşüyor.

İstanbul’un en önemli yatırım bölgelerinden biri haline gelen Güneşli, hayata geçirilen projelerle her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Bölgedeki ilk projelerini hayata geçiren Beyaz İnşaat ve Keleş İnşaat’ın ortak projesi olan CornerLife yaz dönemini iyi geçiren firmalarından biri.

İnşaat sektörü gezi olayları, Ramazan ve yaz tatili nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçirirken, CornerLife ise iyi bir satış grafiği yakaladı. Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Beyaz, Nisan ayında satışa çıktıklarını ve projenin kısa sürede yoğun bir ilgi gördüğünü anlatarak, bölgenin cazibesi ve projenin avantajları nedeniyle tüketici talebinin yaz aylarında kesilmediğini vurguladı. Beyaz, “Satışlarımız yüzde 25 seviyesindeydi. Yaz aylarında ise yüzde 50’ye ulaştık” dedi.

36 Ay Sıfır Faiz

14 dönümde 211 dairenin bulunması nedeniyle düşük yoğunluk taşıyan projenin 2 emsale göre yapıldığını anlatan Beyaz, uyguladıkları faiz oranlarının da satışlarda etkili olduğunun altını çizdi. Özgür Beyaz, faizlerin son dönemde yükselmesine rağmen yüzde 0,25 oranından bile konut kredisi kullandırdıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

“İş Bankası ve Kuveyt Türk ile anlaşmamız var. 36 ay sıfır faiz, 120 aya yüzde 0,50 faiz uyguluyoruz. 48 ayda ise konut kredisi faiz oranı yüzde 0,13’e kadar düşüyor. Şu anda bu faizleri uyguluyoruz. Faizler yükseltse bile bunu tüketicilere yansıtmıyoruz. Faizlerin düşük olması nedeniyle bizden konut alanların çoğu krediyi tercih ediyor.”

Projenin yapıldığı arsada tekstil fabrikası bulunduğunu ve orayı yıkarak 1 yıl önce inşaata başladıklarını anlatan Beyaz, “Burada hasılat paylaşımı yapıyoruz. Önce AVM yapalım dedik ama sonra konsepti değiştirdik. Mağaza ve konut karması yaptık” dedi.

Kaynak: Milliyet