Denizbank Kentsel Dönüşüm Kredisinde Masraf Alınmıyor

31/03/2013

Devlet tarafından yapılacak yardımların yanında DenizBank'ı tercih ederek kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen müşterilerden dosya masrafı, Ekspertiz ücreti, İpotek ücreti alınmayacak.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan Denizbank, ticari sorumluluklarının yanı sıra taşıdığı toplumsal sorumluluk çerçevesinde Kentsel Dönüşümün lider bankası olmak istiyor. Denizbank, bu kapsamda Türkiye'nin ilk 3 Kentsel Dönüşüm projesinin finansmanı sağladı. DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk bu Finansman ile İstanbul'daki Zeytinburnu, ümraniye ve Sultangazi ilçelerinde kentsel dönüşüm startının verildiğini ve çalışmaların tüm Türkiye'de yapılacak kentsel dönüşüm finansmanlarıyla devam edeceğini belirtti.

Yeni Evlerin Teslimine Kadar Müşterimizin Yanındayız

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 2012 itibariyle Türkiye'deki mevcut Konut stoğunun 19 milyon adet civarında olduğuna dikkat çekti. Ertürk, "Bu stoğun yaklaşık 5 milyon adedi kaçak ruhsatsız evlerden oluşuyor. Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış, değişim zorunluluğu bulunan 1,5 milyon adet konut da mevcut stok içerisinde bulunuyor. Bu rakamlara nüfus artışını da eklediğimizde Türkiye'de 2023 yılına kadar 8 milyon adet konutun yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Startını verdiğimiz Kentsel Dönüşüm projelerimizde olduğu gibi DenizBank'ı tercih edecek tüketicilere birçok avantaj getiriyoruz. DenizBank olarak kentsel dönüşüm projesinin ilk yıkım anından yeni evlerin teslimine kadar müşterilerimizin yanındayız" dedi.

Kentsel Dönüşüm Kredisi için DenizBank’la Çalışacaklardan Masraf Alınmayacak

DenizBank'ı tercih edecek müşteriler devlet desteklerinden faydalanabilecek. Devlet tarafından yapılacak yardımların yanında DenizBank'ı tercih ederek kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen müşterilerden dosya masrafı, Ekspertiz ücreti, İpotek ücreti alınmayacak. DenizBank ayrıca sürecin başlangıcı sayılan Riskli Yapı Tespit Raporu'nun masrafını karşılayacak.

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Hattı

Vatandaşlar DenizBank'ın 444 36 34 numaralı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Hattı ve www.denizbank.com web sitesi üzerinden de bilgi alabilecek. DenizBank'ın özel eğitimli Kentsel Dönüşüm Danışmanları, müşterilerin kentsel dönüşüm taleplerini yerlerinde dinleyerek ücretsiz Dönüşüm Danışmanlığı hizmeti verecek. İnşaat süresince ana para ödemesiz dönem, devlet katkısıyla konut kredileri için yıllık % 4 (iş yerleri için yıllık %3) faiz desteği, DenizBank ile çalışacak olan Müteahhit firmalardan proje tamamlama garantisi alınması, her aşamasında İnşaat seviyesinin kontrolü, taşınma anında indirimli Nakliye desteği ve yeni evine geçen DenizBank müşterilerine yeni evleri için sağlanan özel indirim imkanlarını içeren "Kentsel Dönüşüm Destek Paketi" de DenizBank'ın sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alacak.

Kaynak: Konut Haberleri