Denizbank'tan İki Yıl Geri Ödemesiz Kentsel Dönüşüm Kredisi

18/02/2013

Denizbank'tan kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, ilk iki yıl ödemeksizin, 60 ay için yüzde 0,41, 120 ay için ise yüzde 0,43'e varan oranlarda kredi kullanabilecek.

Bağcılar Belediyesi Denizbank'la, kentsel dönüşüm için protokol imzaladı. Anlaşmaya göre, kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen Bağcılarlılara devlet desteğinin yanı sıra Denizbank da önemli avantajlar sağlayacak. Denizbank'tan kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, ilk iki yıl ödemeksizin, 60 ay için yüzde 0,41, 120 ay için ise yüzde 0,43'e varan oranlarda kredi kullanabilecek.

Bağcılar Belediyesi Ertuğrul Gazi Parkı, Osmanlı Konağı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da yaklaşık 50 bin bina stoku bulunduğunu, yaklaşık 200 bin konut bulunduğunu söyledi. 1999 yılından sonra yapılan bina sayısının 6 bin 603 olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, 99 depreminden önce hazır beton kullanımının çok düşük olduğunu hatırlatarak, “99 depremi öncesinde yapılan binaların tamamı riskli demiyorum, ancak kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

Kentsel dönüşüme ilişkin vatandaşlarla görüşmelerin devam ettiği bilgisini veren Çağırıcı, toplumsal mutabakatın yüzde 90'lar seviyesinde olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümü sadece binaların yıkılıp yeniden yapılmasından çok zihinsel bir dönüşümü arzuladıklarını ifade eden Çağırıcı, “Kentsel dönüşümden, yeşil alanlarıyla, parklarıyla, otoparklarıyla, bir kentin toptan dönüşümünü anlamalıyız” dedi.

Yeni Konutların Deüeri En Az Yüzde 50 Artacak

Kentsel dönüşüme, “rantsal dönüşüm” olarak yaklaşanları da eleştiren Çağırıcı, kentsel dönüşümle birlikte bir rant oluşacağını ancak bu rantın yine mülk sahiplerine gideceğini belirtti. Yeni konutların değerinin en az yüzde 50 oranında artacağını söyleyen Çağırıcı, “Buradaki insanları başka bir yere gönderip, buraya başka yerlerden birilerini getirmeyeceğiz. Yerinde dönüşüm arzu ediyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümü sadece binaların yıkılıp yeniden yapılması olarak algılamamak gerektiğini vurgulayan Çağırıcı, küçük parsellerin birleşerek bir araya gelmeleri durumunda yüzde 30'a varan imar artışları verileceğini söyledi.

Büyük Avantajlar Sunuyoruz

Programda konuşan, DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de 2012 itibariyle Türkiye'deki mevcut konut stoğunun 19 milyon civarında olduğuna dikkat çekti. Ertürk, “Bu stoğun yaklaşık 5 milyon adedi kaçak ruhsatsız evlerden oluşuyor. Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış, değişim zorunluluğu bulunan 1.5 milyon konut da mevcut stok içerisinde bulunuyor. Bu rakamlara nüfus artışını da eklediğimizde Türkiye'de 2023 yılına kadar 8 milyon konutun yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Belediyelerimiz kentsel dönüşüm konusunda kilit rol oynuyor. İmzaladığımız protokol ile Bağcılar Belediyesi sınırları içinde yaşayıp, Denizbank'ı tercih edecek tüketicilere birçok avantaj getiriyoruz. Denizbank olarak kentsel dönüşüm projesinin ilk yıkım anından yeni evlerin teslimine kadar müşterilerimizin yanındayız” dedi.

Denizbank'ı tercih edenlerin büyük avantajlar sağladıklarını ifade eden Ertürk, müşterilerinden dosya masrafı, ekspertiz ücreti ve ipotek ücreti alınmayacağını vurguladı. Ertürk, riskli yapı raporunun masrafını da kendilerinin karşılayacağını söyledi.

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın

Kaynak: Emlakta Son Dakika