Depremzedelerin Kredi Borçları Erteleniyor

18/03/2012

Yapı Kredi, Van’da Meydana Gelen Depremin Ardından Bölgedeki Müşterilerinin Vadesi Gelen Nakit Kredilerini 3 Ay Daha Erteledi

Yapı Kredi, Van’da Meydana Gelen Depremin Ardından Bölgedeki Müşterilerinin Vadesi Gelen Nakit Kredilerini 3 Ay Daha Erteledi

Bankanın yazılı açıklamasına göre, 23 Ekim 2011′de Van’da yaşanan depremin ardından Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel, ticari müşterileri için kredi taksitlerinde erteleme uygulaması başlatan Yapı Kredi, depremin getirdiği olağanüstü koşullar nedeniyle, kredi taksitlerinde erteleme uygulamasını 3 ay daha uzattı.

Vadesi gelen diğer nakit krediler 3 ay daha ertelenirken, esnek hesap ve esnek ticari hesaplar için faizlerdeki sıfırlama 3 ay daha uzatıldı. Van ve Erciş şubelerindeki Yapı Kredi müşterilerinden 2011 yıl sonu hesap işletim ücreti alınmadı.

Kasım, Aralık, Ocak ayına ait bireysel ve ticari kredi kartı dönem borçlarını 3 ay erteleyen banka, Van’daki müşterilerinin Şubat, Mart ve Nisan ayına ait kredi kartı dönem borçlarını da 3 ay daha erteleme kararı aldı. Ayrıca, World üye işyerlerinden Nisan sonuna kadar POS aidatı alınmayacak ve depremde zarar gören POS cihazlarının yerine yeni cihazlar ücretsiz verilecek. Bu şubelere gönderilecek veya buradan diğer şubelere gönderilecek havale işlemlerinden Nisan sonuna kadar masraf alınmayacak.

Banka, depremin ardından KOSGEB tarafından Van’a özel başlatılan, sonrasında Bitlis, Ağrı ili Patnos ilçesi dahil edilerek kapsamı genişleyen, sıfır faizli Acil Destek Kredisi ve İşletme Sermayesi Destek Kredisi programlarında aktif olarak yer alarak müşterilerine kredi kullandırmaya devam ediyor. Buralarda kullandırılacak KOSGEB kredileri için Kredi Garanti Fonu kefaletlerinde uygulanacak özel koşullar Yapı Kredi’de de geçerli olacak.

Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik de sigortalılarının hasarlarının giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Sabah