Düşen Faizler KrediPazarını Canlandırdı

13/05/2013

Merkez Bankası’nın faiz oranlarında indirime gitmesine paralel düşen konut kredisi ve taşıt kredi faizleri, kampanyalarla beraber kredipazarının da canlandığını yazdı.

Türkiye Gazetesi yazarlarından Enes Demiray bu hafta köşesinde, Merkez Bankası’nın faiz oranlarında indirime gitmesine paralel düşen konut kredisi ve taşıt kredi faizleri, kampanyalarla beraber kredipazarının da canlandığını yazdı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçtiğimiz yılın ilk 4 ayına 198.702 olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde kredipazarı yüzde 13 artışla 226.179 adet oldu. Sıfır araçtaki canlanmayla birlikte ikinci el binek ve hafif ticari araç satışları da yüzde 4 arttı. Kredilerin kolaylaşmasıyla birlikte otomobil firmaları da düzenledikleri kampanyalarda, sıfır faiz oranları, sohbaharda ödemeye başlama gibi seçeneklerle rekabeti artırıyor.

Peugeot'dan % 0.50 Faiz Oranlı Kredi

Yeni kampanyasına başlayan markalardan Peugeot, Mayıs ayında 208, 308, 3008 ve 5008 modellerinde %0.5 faiz avantajının yanısıra Ekim ayında ödemeye başlama imkânı sağlıyor.

Sıfır Faizli Krediler

Ford, binek ve hafif ticari araçlarda 0 faizli kredi fırsatı sunarken, 5 bin 200 TL’ye varan indirim uyguluyor. Tourneo Custom ve Transit Custom’a 24 ay sıfır faizle 30 bin TL kredi kullanarak sahip olma fırsatı cazip seçenekler arasında öne çıkıyor. Renault da, Fluence ve Megane HB modelleri için sürdürdüğü kampanyada, araç fatura bedelinin maksimum 80%’i oranında kredi kullandırıyor. 18 bin TL kredi tutarı ve 18 ay vadeyi geçen talepler için kredi faiz oranı %0.69 olarak belirlendi. İkinci elde faaliyet gösteren DOD ise yaptığı açıklamada, binek araçlarda Şubat ve Mart ayında yoğunlaşan satışların 2.ele de ciddi bir hareket getirdiği vurgulandı. “Bunun yanında döviz kurunun aylardır sabit kalması da piyasa için önemli. DOD olarak ikinci el pazarında yüzde 42 büyüdük” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan, ikinci el alım-satımı yapan galeriler ikinci elde hareketliliğin başlamadığını savunuyor. Konya Galericiler Odası Başkanı Adem Uzman, emisyon değerlerine göre yapılacak yeni vergi düzenlemesi şeklindeki haberlerin, özellikle 2000 modelin altındaki araçlarda alım-satımı neredeyse durdurduğunu açıkladı.

Kaynak: Türkiye