Düşük faiz yatırımcıyı gayrimenkule yöneltti

22/04/2010

ING Bank, Bilgi Üniversitesi ve Nielsen işbirliği ile emlak piyasasının nabzını tutacak olan "ING Mortgage Barometre" yi hayata geçirdi.

ev_25Hey ay düzenli olarak gerçekleştirilecek araştırmalar sonucu kamuoyuna açıklanacak olan ING Mortgage Barometre ile Türkiye çapında konut satın alma eğilimi, mevcut ve gelecekteki ekonomik koşul değerlendirmesi, gelecekte konut satın alma eğilimi ve konut kredisi kullanım eğilimi gibi veriler yer alıyor.

ING Mortge Barometre verileri Nielsen tarafından her ay 14 ilde bin tüketiciye yöneltilen 19 soruya verilen yanıtlar üzerinden hazırlanacak.

Aralık ayından bu yana yapılan araştırma sonuçlarının yer aldığı ilk ING Mortgage Barometre verileri, Aralık ayından bu yana konutta iyimserliğin arttığını gösterirken, düşük faiz ortamında Türk halkının dünya da olduğu gibi yatırımcıların borsaya ya da vadeli işlemlere değil gayrimenkul yatırımlarına yöneldiğini ortaya koyuyor.

ING Mortgage Barometre Mart ayı verilerine göre, hedef kitlenin yüzde 62'si yatırım yapmıyorum derken yüzde 17'si gayrimenkule, yüzde 6'sı vadeli mevduata, yüzde 4'ü dövize, yüzde 3'ü faizsiz banka hesabına, yüzde 3'ü altına, yüzde 3'ü repo, borsa gibi finansal araçlara ve yüzde 1'i de vadesiz mevduata yatırım yapıyor.

Kaynak: Sabah