Düşük Faizler Konut Sektörünü Hareketlendirdi

23/12/2010

Bankalarda konut kredilerinin 0.80'in altına düştüğüne işaret eden Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED)Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Madenli 'Kredilerin uygun olması, bizi bir nebze olsun rahatlattı' dedi

kredilerTürkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Madenli, lüks evlerin yüzde 90'ının daha inşaattayken alıcı bulmasına karşın, orta gelir evlerin inşaatı bittiğinde bile ancak yüzde 50'sinin satılabildiğini bildirdi.

Aynı zamanda Mersin Emlakçılar Odası Başkanı olan Madenli, son dönemdeki canlanmada düşük banka konut kredi seçeneklerinin de etkin rol oynadığını vurguladı. Şu an banka kredilerinin 0.80'in bile altına düştüğüne işaret eden Madenli, 'Kredilerin uygun olması, bizi bir nebze olsun rahatlattı' dedi.

Stüdyo Ev Satışları Artıyor

Madenli, ülke genelindeki üniversite öğrencisi ve ailesinden uzak yaşayan genç sayısının artmasıyla konut sektöründeki tercihlerinde yeniden şekillenmeye başladığını bildirdi. Bu kapsamda 'stüdyo ev' diye tabir edilen 11 evlerin eskiye oranla daha fazla talep edilmeye başlandığını anlatan Madenli, 'Stüdyo ev satışlarındaki artış da memnuniyet verici düzeyde' dedi.

Kaynak: Akşam