Düşük Kredi Notu Yüzünden 32 milyar Dolardan Olduk

27/09/2012

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin kredi notu daha yüksek olsaydı, portföy yatırımı ve doğrudan yatırım olarak Türkiye'ye 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan yatırımlar ve genç nüfus dikkate alındığında Türkiye'nin önümüzdeki 30-40 yıl içinde hızla büyüyeceğini ifade etti. Şimşek, "Türkiye'nin kredi notu daha yüksek olsaydı, portföy yatırımı ve doğrudan yatırım olarak Türkiye'ye 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı." dedi.

Düşünce Kuruluşu SETA tarafından düzenlenen 'Kredi Derecelendirme Kuruluşlarına Alternatif Arayışlar' panelinde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin yumuşak karnı olarak nitelendiren cari açıkla ilgili iyimser bir tablo çizdiğini söyledi. Türkiye'nin cari açığının ciddi bir biçimde daralmaya başladığını dile getiren Şimşek, "Enerjiyi çıkarırsanız cari açık bu sene sıfır noktalarına doğru gelmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Türkiye'nin notunu düşük gösterdiğini buna rağmen Türkiye'ye yapılan yardımların devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Türkiye'nin kredi notu daha yüksek olsaydı, portföy yatırımı ve doğrudan yatırım olarak Türkiye'ye 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, yapılan yatırımlar ve genç nüfus dikkate alındığında Türkiye'nin önümüzdeki 30-40 yıl içinde hızla büyüyeceğini sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çıkışta gazetecilerin zamlarla ilgili sorularını da cevapsız bıraktı. Gazetecilerin, "Sayın bakanım gündemle ilişkin sorularımız olacak." şeklindeki taleplerini Şimşek, "Arkadaşlar, önemli bir görüşmemiz olacak daha sonra sorularınızı cevaplarım." diyerek geri çevirdi.

Kaynak: Bugün