Ekonomik Veriler Karamsarlaştırıyor

21/10/2014

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başekonomisti Andrew Haldane, son dönemde elde edilen ekonomik verilerin kendisini “karamsarlaştırdığını” ve faiz oranlarının Haziran ayındaki beklentilerinden daha uzun süre rekor düşük seviyede tutulmasını desteklemeye yönelttiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başekonomisti Andrew Haldane son dönem ekonomik verileri değerlendirdi. Haldane, son dönemde elde edilen ekonomik verilerin kendisini “karamsarlaştırdığını” ve faiz oranlarının Haziran ayındaki beklentilerinden daha uzun süre rekor düşük seviyede tutulmasını desteklemeye yönelttiğini söyledi.

Haldane; ekonomik verilerin olumlu olmadığını, enflasyon hedefi tehlikeye atılmadan faiz oranlarının üç ay önceki beklentilerinden farklı olarak daha uzun bir süre düşük seviyede kalabileceğini açıkladı. Haldane’nn yaptığı aöıklamaların ardından, sterlin dolar karşısında gerileyerek 1.6068 dolardan işlem gördü.

İngiltere Merkez Bankası geçen hafta gösterge faiz oranını %0.5 seviyesinde tutma kararı almıştı. 9 yetkiliden 2’si artan ücret baskıları öngörüsünü yansıtmak için borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesi yönünde oy verirken, çoğunluk toparlanma sürecindeki risklerin para politikası düzenlemelerini aynı tutmak için bir neden teşkil ettiğini belirtti.

Kaynak: Bloomberg