Emeklilere Ucuz İhtiyaç Kredisi

22/05/2013

Vakıfbank ile PTT arasında yapılan işbirliği kapsamında, PTT'den emekli maaşını alan SGK emeklileri ve PTT personeli, yaklaşık 2 bin PTT işyerinden, 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak VakıfBank Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanabilecek.

Vakıfbank ile PTT arasında yapılan işbirliği kapsamında, PTT'den emekli maaşını alan SGK emeklileri ve PTT personeli, yaklaşık 2 bin PTT işyerinden, 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak VakıfBank Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanabilecek.

İşbirliğinin tanıtıldığı ve protokolün imzalandığı basın toplantısı Çırağan Sarayı'nda, VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ile PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vakıfbank'ta Şube Sayısı 2015'te 1000' e Ulşacak

VakıfBank Genel Müdürü Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, şubeleşme politikasını devam ettirdiklerini kaydederek 2012 sonu itibariyle 747'ye çıkardıkları şube sayısının 2015 yılına kadar 1000'e ulaşmasını öngördüklerini belirtti. Aydoğan, bu yıl için 100'e yakın şube açma hedeflerinin bulunduğunu dile getirdi.

20 Bin TL'ye Kadar 60 Ay Vadeli Masrafsız Kredi

Şube sayısını artırmakla yetinmeyerek, farklı dağıtım kanallarıyla da müşterilere ulaşmanın öncelikleri arasında yer aldığını bildiren Aydoğan, ''PTT ile bu konuda bize önemli avantaj sağlayacak bir işbirliğini hayata geçirdik. Artık maaşını PTT aracılığıyla alan SGK emeklileri ile PTT personeli için tüm PTT işyerleri ihtiyaç kredisi alabilecekleri VakıfBank şubeleri haline geliyor. 2013'ün ilk 3 ayı itibariyle toplam taksitli ihtiyaç kredilerimizin miktarı 10.6 milyar TL'yi aştı. Bu, bize bireysel müşterilerin VakıfBank'ı tercih ettiğini gösteriyor. PTT'nin yurt çapındaki 2 bine yakın PTT işyerinden bu ürünü sunarak yaklaşık 2 milyon emeklinin daha kolay bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamasına destek olmayı amaçlıyoruz. İşbirliğimiz çerçevesinde tüm kredi başvuru, onay, teslim ve geri ödeme süreçleri PTT işyerleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Müşterilerimiz kampanya süresince 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak bu krediden yaralanabilecekler'' diye konuştu.

Ucuz Krediye Ulaşma İmkanı

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ise, "PTT olarak 173 yıllık tecrübe ve birikimimizle günümüz gelişmeleri ışığında kaliteli hizmetler üretmek ve bunları halkımıza ulaştırmak gayesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız halkımızın PTT işyerlerine geldiklerinde birbirinden farklı iş ve işlemlerini aynı mekanda gerçekleştirebilmelerini sağlamak. 4 bin 500 işyerimiz ile hizmetlerimizi halkımıza en güzel şekilde ulaştıracak hizmet kanallarını geliştiriyoruz. VakıfBank ile dostluğumuz 2004 tarihinden itibaren devam etmektedir. Taraflar arasında işbirliğinin genişlemesi, müşteri beklentilerinin karşılanması amacıyla kredi talep eden PTT personeline ve maaşını PTT'den almakta olan emekli müşterilere ürünün pazarlamasının yapılması,kredi başvurusu alınması ve kullandırmasına aracılık edilmesi için VakıfBank ile bir protokol daha imzaladık.

''Bu protokol kapsamında 'VakıfBank Taksitli İhtiyaç Kredisi' adı altında tüm merkezlerimiz ile yetki verilen şubelerimizde vatandaşlarımıza kredi işlemleri için hizmet vermeye başladık'' diyen Tural, bu işbirliği ile PTT işyerlerinde vatandaşların daha ucuz kredi kullanma erişimine imkan sağlanacağını söyledi.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1,09

Test çalışması sırasında 2,5 milyon lira kredi verdiklerini kaydeden Tural, bu rakamın projenin başarılı olacağının göstergesi olduğunu bildirdi. PTT'nin 24 bankayka işbirliği içerisinde olduğunu kaydeden Tural, şu ana kadar 3 milyon kişiye emekli maaşı, 500 bin kişiye ise kredi verdiklerini söyledi.

Vakıfbank Genel Müdürü ise iki günde 300 kredi müracaatı olduğunu ve başlama noktasının iyi gideceğinin göstergesi olduğunu ifade etti. Aydoğan, işbirliği kapsamında kullandıracakları ihtiyaç kredisinin faiz oranının yüzde 1,09 olduğunu sözlerine ekledi.

PTT'den Taksitli İhtiyaç Kredisi Kullanma Koşulları

-Emekli maaşını PTT'den alan SGK emeklileri ve PTT personeli, yalnızca nüfus cüzdanı fotokopileriyle kredi başvurusu yapabiliyor.
-PTT işyerlerinden 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak taksitli ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunuluyor.
-Kredi başvuruları, hızlı bir şekilde VakıfBank sistemi tarafından değerlendirilerek onaylanıyor.
-Daha sonra, gerekli dokümanları imzalayan müşteri, kredisini anında nakit olarak PTT işyerl

Kaynak: Bursada Bugün