Emlak Vergisi İçin Uyarılar Başladı

11/04/2011

Belediye, çeşitli vergi borçları bulunan mükellefleri uyararak, aftan yararlanmak için son günün 2 Mayıs olduğunu belirtiyor.

emlak_02Kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasa ile belediyelerin halktan alacakları olan emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri, idari para cezalarının faiz ve gecikme zammı kısmına da af getirildiğini, ancak halkın bu aftan şuana kadar yeterince yararlanamadığını gördüğünü söyleyen Fatma Arıcı,

'Halkımızda bu affın SGK ve maliyeye olan borçlarını kapsadığı gibi bir yanlış anlama var. Bu kanun belediyeye ait borçlara da düzenleme getirmektedir. Herkes bilsin ki bu af belediyeye olan borçları da kapsamaktadır. Belediyemize gelip eski borçlarını tekrar hesaplattıranlar, görüyorlar ki faiz borçları azalıyor. Bize borçlu olan mükellefler bir an önce belediyemize gelerek borçlarını tekrar hesaplattırsınlar. Benim borcum çok ödeyemem demesinler. Çünkü yeni yasa ile birlikte hem faiz yükleri hafifleyecek hem de 36 aya varan taksitlerle borçlarını ödeme imk'nı bulabileceklerdir' dedi.

Vergi affından yararlanmak isteyenlerin 2 Mayıs tarihini geçirmemeleri gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Arıcı, 'Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacağı için, mükelleflerin 2 Mayıs tarihine kadar işlemlerini yaptırmaları kendi çıkarları açısından son derece önemlidir' şeklinde konuştu.

Çubuk Belediyesi'nde Borç Yapılandırması Başladı

Çubuk Belediyesi, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen 6111 sayılı yasa kapsamında vatandaşların Aralık 2010 ve öncesi borçlarını yapılandırmaya başladı. Çubuk Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen borç yapılandırmasıyla ilgili işlemlerin başladığı bildirildi.

Tüm vatandaşların yasadan yararlanmasını isteyen Mali Hizmetler Müdürü Osman Bal, 1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamındaki bina, arsa, arazi ile 2464 Sayılı Belediye gelirleri Kanunu kapsamındaki Çevre Temizlik, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, kiraların ödemelerinin yapılandırılacağını belirtti. Vatandaşların biriken borçlarından kurtulmaları için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Bal, 6111 sayılı kanun ile başlatılan borç yapılandırma işlemlerinin 2 Mayıs 2011 Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini kaydederek, bu tarihe kadar müdürlüğe yazılı olarak başvurarak borçlarını yapılandırmayan vatandaşların kanundan yararlanamayacağını vurguladı.

Kaynak: Milliyet