Emlak vergisi sürprizi

28/12/2009

Konut fiyatları 2009 yılında geriledi ancak Vergi Uzmanı Şükrü Kızılot ev sahiplerine 'sürprizlere hazırlıklı olun' uyarısında bulundu.

ev2Konut fiyatları geriledi ancak bina yapım maliyetleri arttığı için ödeyeceğiniz emlak vergisi de artacak... TV 8'de yayımlanan Erkan Tan ile Başkent’ ten programına katılan Gazi Üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot “Türkiye’de 22 milyon vatandaş 2010 yılında Emlak vergisini yüksek ödeyecek. 2010 yılında sürprizlere hazır olun” diyerek vatandaşı uyardı.

Türkiye’de İnşaat Faaliyetleri Düştü mü Arttı mı?

''2009 yılında ev fiyatları düştü. Evimizin vergisinin azalması gerekirken Maliye ve Bayındırlık İskan Bakanlıklarının yaptığı açıklamaya göre, evlerin maliyeti yüzde 25 arttı. Kanuna göre, vatandaşın itiraz hakkı yok. Arsa fiyatları bazı semtlerde yüzde 50, bazı semtlerde yüzde 100, bazı semtlerde yüzde 500 arttı. Yüzde 20 olan artışlara vatandaşlar dua etsinler'' diyen Kızılot ayrıca arsaları olmayanları da uyardı.

Kızılot’a göre, evin maliyeti; bina, arsa ve yüzde 25’lik artıştan oluşuyor. Bu artışların Türkiye genelindeki durumunu bilmenin olanaksız olduğunu söyleyen Kızılot, vatandaşın sesi niteliğindeki kuruluşlara çağrıda bulundu. “Neredesiniz Sivil Toplum Kuruluşları?”

Kaynak: Milliyet