En Fazla Konut Kredisi Hacminde Artış Oldu

29/04/2013

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 1.14 oranında artış kaydeden konut kredileri bu yılın aynı döneminde yüzde 7.06 oranında artışla 92.118 milyon TL’ye ulaştı

En Fazla Artış Konutta

“Geçen yılın aynı döneminde yüzde 1.14 oranında artış kaydeden konut kredileri bu yılın aynı döneminde yüzde 7.06 oranında artışla 92.118 milyon TL’ye ulaştı” diyen İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, 2013 yılının ilk 3 ayında en yüksek artışın konut kredilerinde yaşandığını söyledi.
Haki şöyle devam etti:

“Bu gelişmelerin başlıca nedeni olarak, 2012’de yüzde 2.2 olan GSYH büyümesinin 2013’te yüzde 4 civarında gerçekleşmesinin hedeflenmesi gösterilebilir. Bu doğrultuda, faiz koridorundaki daralmanın sürdürülmesi gecelik borçlanma faiz oranlarına da yansıdı, bahse konu gelişme, içinde bulunduğumuz yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla daha yüksek bir büyüme hızının yakalanmasında önemli etken olarak ortaya çıktı. ”
Konut kredileri ile ihtiyaç kredileri hacminde yaşanan büyüme sonucunda sektör bakiyesi 194 milyar TL’den 206 milyar TL’ye ulaştı.

Haki, “Geçen yılki büyümenin 2013’te de devam edeceği ve artış trendini sürdüreceği, 2013 yılının sonunda ise yüzde 15’in üzerinde bir büyümenin gerçekleşeceği tahmin edilmekte” dedi.

Daha Fazla Düşüş Beklenmiyor

Recep Haki, “Faizlerin piyasadaki gelişmeler ve TCMB politikalarına bağlı olarak hareketlilik arz etme ihtimali mevcut olmakla beraber, sabit maliyetler dikkate alındığında faizde ciddi bir azalış trendi beklenmiyor” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet