En Ucuz Konut Kredisi Danimarka'da

09/09/2012

7 Eylül 2012 itibariyle Danimarka'da konut kredi faizleri düşüşe geçti. Nordea Bankası, konut kredisi faiz oranlarında düzenleme yaptı.

7 Eylül 2012 itibariyle Danimarka'da konut kredi faizleri düşüşe geçtiği açıklandı. Nordea Bankası, konut kredisi faiz oranlarında düzenleme yaptı. Fleks kredi faizlerini ise tarihte görülen en düşük oranına indirerek, F1 kredilerinin yıllık faizinin %0,35 ve üç yıllık faizlerin %0,67 olarak belirlendiğini duyurdu.

Nykredit'te 5 Yıl Vadeli Konut Kredisi Faiz Oranı % 2,21

DR Haberleri Ekonomi Uzmanı Karsten Engmann'ın verdiği bilgiye göre, fleks krediler çok daha ucuz. Görünüşe bakılacak olursa, uzunca bir süre ucuz kredi almak mümkün olacak." dedi.

% 3'e Kadar Sabit Faizli Kredi İmkanı

Engmann, düşük faizli kredilerin daha yüksek miktarlarda kredi çekmek için kullanılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Bunun yerine, yapılan tasarrufların bir kenara konulması gerektiğini söyledi.

Karsten Engmann, "Yapılan tasarruflarla beraber konut kredisi faiz oranlarının bir anda yükselmesi durumunda, faizleri ödeyemeyecek duruma gelerek evinizden çıkmak zorunda kalmazsınız." açıklamasını yaptı.

Engmann' a göre düşük faizli konut kredileri konut alan kişiler tarafından konut ekonomilerini uzun yıllar boyunca düzenleyecek eşsiz bir şans. 30 yıl vadeli sabit kredi bugün % 3 faizle alınabiliyor.

Kaynak: DR Haberleri