Engelli vatandaşa 50TL'den ev projesi için 120 kayıt yapıldı

18/06/2010

Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği (Söz-Der) Kırşehir şubesi tarafından başlatılan kampanya ile engellilere aylık 50 TL'den ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

engel_400İlk aşamada 120 başvuru aldıklarını belirten Dernek Başkanı Kayhan Baycan, 100 TL'ye konut projesini duyunca böyle bir düşüncenin kendilerine geldiği belirterek, "Özürlü vatandaşları 50 TL'den ev sahibi yapmak için çalışmalara başladık. Yönetim kurulu ile yaptığımız toplantıdan da herkese yararına olacak bu çalışma için tam destek çıktı.

Bu proje hayata geçerse devletin özürlü vatandaşa aylık harcadığı bin 500 TL'lik ödenek 600 ila 700 TL'ye ineceğine inanıyoruz" dedi.

Baycan, hiçbir engellinin başka türlü ev sahibi olamayacağı ve yaşları ilerleyen engellilerinin çok mağdur olduğunu bildiklerini söyleyerek, "Hükümet zaten yeterince destek çıkıyor. Bizim planladığımız evlerin maliye düşük ve küçük evler. Bize tahsis edilebilecek bir arsada planladığımız projeyi herkese anlatmaya çalışıyoruz. Evlerinde kendilerine zaman geçirtecek işleri de planladık" şeklinde konuştu.

Baycan, "Engelli küçük çocukların bu yaşlarda ebeveynleri tarafından bakılıyor. Fakat büyüdüklerinde kendileri barınacak bir yer ve bakacak bir şahıs bulamadıklarından bu mağduriyeti gidermek içinde, engelliye ev projesini hayata geçirdik. Evi olan engelliye bakacak biri bulunur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah