Esnafa Destek Geliyor

07/03/2018

Esnafa yardımcı olmak amacıyla Esnaf Kefalet Kredisi ile destek veriliyor

Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan esnafların iş hacimlerini yükseltmesi ve kalkınmasını sağlamak için Esnaf Kefalet Kredisi desteği veriliyor.

Esnaf Kefalet Kredisi, büyük veya küçük esnafların nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için verilen destek kredisidir.

Esnaf Kefalet Kredisini kullanabilmek için, esnaf ve sanatkar olmak,Esnaf ve sanatkarlar odasında kayıtlı sicilinin bulunması, kefalet veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste ikamet etmek ya da iş yeri sahibi olunması,eş zamanlı olarak birden fazla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri ile ortak olmamak,vergi borcunuzun bulunmaması, banka kredi notu değerinizin yüksek olması,ve en az bir yıldır esnaflık yapıyor olunması şartları aranıyor.

Bağlı bulunulan kooperatiflere yazılı olarak başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuru yapılan esnaf kooperatifinin yönetim kurulu ilgili başvuruyu değerlendirmek üzere kabul ediyor. Yönetim kurulu değerlendirmek üzere aldıkları bu kararı, 15 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz olarak değerlendiriyor ve sonuç hakkında başvuru yapan kişiyi bilgilendiriyor. Yapılan başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda, başvuru yapılan kooperatif Halk Bankası’na gerekli bilgileri iletildikden sonra bankanın da incelemelerde bulunarak onay vermesi halinde kredi başvuru yapan kişiye kredi veriliyor.

 

Kaynak: Haber 7