Euro Bölgesi Ülkeleri Büyümeyi Yeniden Canlandırmaya Çalışıyor

21/10/2014



18 üyeli Euro Bölgesi, hakim olan borç krizi ve onu takip ederek rekor düzeyde işsizlik ile resesyona sebep olan kemer sıkma tedbirleri sonrasında, büyümeyi yeniden canlandırmaya çalışıyor.

18 üyeli Euro Bölgesi, hakim olan borç krizi ve onu takip ederek rekor düzeyde işsizlik ile resesyona sebep olan kemer sıkma tedbirleri sonrasında, büyümeyi yeniden canlandırmaya çalışıyor. Görünümün kötüleştiğine yönelik endişeler hisse piyasalarından bu ay dünya genelinde 3.3 trilyon dolarlık bir çıkışa sebep olurken, AMB üzerindeki hükümet tahvili alımı gibi ek teşvikler uygulama yönündeki baskıyı artırıyor.

Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte büyüme kaydetmezken, AMB yıl sonu için sadece ılımlı bir büyüme tahmininde bulunuyor. 

Coeure ayrıca, "Bölgedeki düşük enflasyon beklentileri bize ortalama yaklaşımların çok aşamalı olduğunu söylüyor olabilir, ve şimdi reformları hızlandırma zamanı" ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Euro Bölgesi ülkelerinin reformları genişletmez ve hızlandırmazlarsa, bölge ekonomisindeki toparlanmayı geciktirme riski yaratacağını söyledi.

Coeure Riga'da yaptığı konuşmasında, "Yapısal reformlar hakkında belirsiz konuşmalar var fakat bir eylem yok, bu kötü bir durum, bununla birlikte geleceğe yönelik büyüme beklentilerini artırmayarak reel faiz oranları üzerinde bir belirsizlik yaratıyor" dedi. Coarce, ayrıca,"Bilançomuzu daha yüksek seviyelere çıkarmayı ve reel ekonomiye aktarımı iyileştirmeyi amaçlayan yeni varlık programımız çerçevesinde varlık alımlarını önümüzdeki günlerde başlatacağız" dedi.

Kaynak: Bloomberght