Ev Alana Devlet 15 Bin TL Verecek

27/07/2016

Bankada düzenli olarak para biriktirip konut hesabı ile ev alanlara verilecek ankada para biriktirip ilk evini alanlara 15 bin liraya kadar devlet katkısı ödenmesi planlanıyor.

Bankada düzenli olarak para biriktirip konut hesabı ile ev alanlara verilecek devlet desteği 26 Ağustos'ta başlıyor. Desteğe göre, bankada para biriktirip ilk evini alanlara 15 bin liraya kadar devlet katkısı ödenmesi planlanıyor. 29 Ağustos tarihinde başlayacak olan destek kapsamında konut hesabı açtırmak için bankalar cazip kampanyalar düzenliyor.

Konutta Devlet Katkısı için Gereken Şartlar

Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı açılabilecek. Konut hesabı ortak hesap olamayacak ve katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramayacak. Konut hesabına yapılacak ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i, 48-59 ay olanlar yüzde 18'i, 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si kadar devlet katkısı alacak. Böylece 5 yıl boyunca 75 bin biriktirene devlet 15 bin lira verecek.

İlk Ödemeler 2019 Yılında Yapılacak

Devlet katkısı hesaplanırken konut edinim tarihindeki birikim esas alınacak. Devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığı ile ödenecek. Katılımcı konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içinde bankaya müracaat edecek. Katılımcı eşinden ve birinci derece kan bağı olan akrabalarından altıdığı konutlara devlet katkısı ödenmeyecek. Devlet katkısı için en az 3 yıllık birikim yapmak gerektiğinden ödemeler 26 Ağustos 2019'da başlayacak.

Kaynak: Sabah