Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Öneriler

14/03/2018

Gayrimenkul satın alırken oturdukları evde kira ödeyen veya kredi çekme imkanı bulunanlar, bu ödemelerini avantajlı bir hale getirerek oturdukları evin veya başka bir konutun sahibi olmak istiyor

Yaşanılan şehirde her ilçe ve her mahalle ayrı bir yaşam kültürüne ve imkanlara sahip olduğu için ev satın alırken, iyi bir seçim yaparak ve kredi hesaplama yaparak bütçeye ve yaşam şartlarına uygun bir seçim yapmak gerekiyor.Örneğin, İstanbul’da memur maaşı ile geçinen bir aile, ev satın almak istediğinde, genellikle ya iş yerine yakın bir konumda uygun fiyata sahip olan bir daireyi ya da iş yerine rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek konumda bulunan uygun fiyatlı bir daireyi satın almayı tercih ediyor.

Bütçeye uygun kira öder gibi ev sahibi olmak için öncelikle belirli püf noktaları üzerinden iyi bir planlama yapmak gerekiyor.

Bu nedenle, gayrimenkul yatırımı gerçekleştirileceği zaman iyi bir piyasa araştırması yapılmalı ve alınacak konutun özellikleri ve yatırım avantajları ön planda tutulmalıdır.

Satın aldığınız konutun, hem ikamet hem de geleceğe dönük bir yatırım olarak avantaj sağlaması gerekiyor.

Bu nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde ya da Anadolu’nun diğer küçük şehirlerinde ev sahibi olmak için yatırım tercihini iyi yapmak gerekiyor. Sahip olunan dairenin; ısıtma sistemleri, konumu, bina özellikleri, yatırım planı, ulaşım imkanları, çevre özellikleri ve ev alanı gibi ayrıntıların da doğru şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor.

Ev satın alınırken, evin yapısı ve özellikleri gibi ödeme planı da önemli bir nokta oluşturuyor. Çok yüksek standartlarda bir ev almak için yüksek faizler ve vadeler ile kredi kullanmak, yıllarca kira ödemekten daha yorucu ve sarsıcı olabiliyor.

Bu nedenle bütçe planlarının ve konut kredisi hesaplama ile oluşturulacak ödeme planlarının doğru şekilde yapılması gerekiyor.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi