Faiz Oranlarındaki Düşüş Sürecek

24/05/2013

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Faiz oranları daha da düşecek. İki yıldır söylememe rağmen direnen Merkez Bankası da hidayete erdi" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Faiz oranları daha da düşecek. İki yıldır söylememe rağmen direnen Merkez Bankası da hidayete erdi" dedi.

Çağlayan, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen Sodex Ankara 2013 İklimlendirme Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Birliğin 1,5 yıl önce kurulmasına rağmen yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam ile kendine önemli bir yer edindiğini söyledi. Türkiye'nin dünyada kasırgaların yaşandığı bir dönemde önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Çağlayan, geçen yıl dünyada ihracatını en fazla artıran ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Ülkenin gelmiş olduğu noktayı yeterli görmediklerini belirten Çağlayan, "Bizim için yeni bir ideal var. 2023 hedefine kilitlenmiş durumdayız" diye konuştu.

Faizler Daha da Düşecek

Küresel krizin, Türk girişimcisinin özgüvenini artırdığını belirten Çağlayan, Türkiye'nin kendi gündemini kendisi belirleyen bir ülke konumuna geldiğine işaret etti. Son 10 yılda Türkiye'ye ciddi miktarda uluslararası doğrudan yatırım geldiğini anlatan Çağlayan, "Daha da gelecek. Yeter ki Türkiye siyasi, ekonomik istikrarına devam etsin. Bakın bu faiz oranları, daha da düşecek. İki yıldır söylememe rağmen direnen Merkez Bankası da hidayete erdi" dedi. Türkiye'ye gelecek yıllarda çok daha ciddi sermaye girişi olacağını ifade eden Çağlayan, küresel sermayenin kendisine güvenli alanlar aradığına vurgu yaptı.

Kaynak: Gazete Vatan