FED Raporuna Göre Konut Kredisi Talebi Bankacılık Sektörünü Olumlu Etkiliyor

03/12/2015

Bej Kitap Raporu'nda ev fiyatları ve satışlarının artmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda, aynı zamanda yükselen konut kredisi talebinin ülkedeki bankacılık sektörünü olumlu etkilediği kaydedildi.

ABD Merkez Bankası "Bej Kitap" raporunda, artan tüketici harcamaları ile birlikte ılımlı hızda büyümenin devam ettiğini açıkladı. Bej Kitap raporu Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu biliniyor ve FED'in 12 bölgesel şubesinden gelen bilgilere göre hazırlanıyor. Ekim ortasından kasım sonuna kadarki dönemi kapsayan Kasım sayısı raporunda, ekonomik aktivitenin New York haricindeki tüm bölgelerde artış gösterdi açıklandı.

Raporda, en çok dikkat çeken konu ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının ülke genelinde yükselmesi oldu. Ayrıca, iş gücü piyasasının iyileşmeye devam ettiği ve ücretlerin artış gösterdiği kaydedildi.

Ev Fiyatları ve Satışları Artmaya Devam Ediyor

Diğer taraftan, raporda sanayi sektöründe verilerin karışık olduğunu belirtilirken "Bazı bölgeler, zayıf küresel talep, güçlü dolar ve düşük emtia fiyatlarının sanayi faaliyetlerini sınırladığını bildirdi" ifadesine yer verildi. Buna karşın, inşaat faaliyetleri birçok bölgede iyileşirken, ev fiyatları ve satışlarının artmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda, aynı zamanda yükselen konut kredisi talebinin ülkedeki bankacılık sektörünü olumlu etkilediği kaydedildi.

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor. FOMC'nin bu yılki son toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artış beklentisinin oldukça yüksek olduğu bu toplantının ardından basın konferansı düzenleyerek, alınan kararları değerlendirecek.

Kaynak: Time Türk