Gayrimenkul Piyasasında Konut Kredili Satışlar Hız Kesti

19/07/2011

Konut Kredili Satışlar Hız Keserken Düğün Sezonu ve Memur Atamalarının da Etkisiyle Kira Fiyatları Yükselmeye Başladı

bb_07nde Kredili Satışlar Hız Keserken Düğün Sezonu ve Memur Atamalarının da Etkisiyle Kira Fiyatları Yükselmeye Başladı

Ekonomideki aşırı ısınmanın soğutulması amacıyla gerçekleştirilen düzenlemeler gayrimenkul sektöründe etkisini hissettirmeye başladı.

Genç Gözde Emlak Kurucusu Serkan Aslım, konut kredisi faiz oranlarının arttığını belirterek, bu nedenle özellikle ev satışlarında büyük durgunluk yaşandığını söyledi. Aslım, “Özellikle kredili satışlarda azalma söz konusu. Ancak kiralık daireler için durum daha farklı. Kiralık dairelerde büyük hareketlilik var” dedi.

Düğünler Etkiliyor

Özellikle evlenecek çiftlerin kiralık dairelere ilgi gösterdiğini belirten Serkan Aslım, “Ağustos Ramazan ayına denk geldiği için düğünler bu yıl Haziran ve Temmuz’a sıkıştırıldı. Bu durum kiralık dairelere ilginin bir anda artmasına sebep oldu. Ayrıca memur atamaları da kiralıklara talebi artırdı” diye konuştu.

Konut Sorunu Yok

Kentin batısında gerçekleştirilen yatırımların da etkisiyle Bursa’da konut sorunu yaşanmadığını dile getiren Aslım, “Nilüfer’de tüm ev taleplerine karşılık verilebiliyor. Sadece metronun Ertuğrulkentt’ten geçmesi sonucu bu bölgedeki kiralık ev fiyatları epey arttı. Son dönemde birçok kişi Ertuğrulkent, Özlüce taraflarında oturmak istiyor. Buralar gelişime çok açık olduğu için gözde yerler haline geldi” dedi.

Arsaya İlgi Artıyor


Vatandaşın son dönemde arazi yatırımına ilgi gösterdiğini belirten Aslım, “Bursa sürekli göç alan bir şehir. Bu nedenle 5 sene sonra arazisi olanlar çok karlı olacaklar. Çünkü arsa fiyatları değerlenecek. Bunun bilincinde olanlar   şimdiden arazi yatırımı yapmak istiyor” diye konuştu.

Satışlarda Fren

Elit Emlak Sahibi Harun Çalımlıoğlu da, satılık dairelerde durgunluk yaşandığını kaydetti. Çalımlıoğlu, yaz döneminde bu durgunluğun doğal olduğunu ifade ederek, “Yazın vatandaş tatil için farklı yerlere gidiyor. Ev almak için tatil dönüşü planlanıyor. Satılık dairelere ilgi Eylül sonunda başlar” dedi.

Kiralık dairelerde ise hareketlilik yaşandığına dikkati çeken Çalımlıoğlu, düğün sezonunun bu durumda büyük etkisi olduğunu belirtti.

Yeni Bina Tercih Ediliyor

Kiralıklara olan talebin fiyatları yükselttiğini ifade eden Çalımlıoğlu, “Artık şehrin batı tarafı ilgi görüyor. Çünkü yeni yatırımlar buralara yapılıyor ve yerleşim yerleri artıyor. Buna bağlı olarak arsa fiyatları da artıyor” dedi. Çalımlıoğlu, vatandaşın artık daha çok yeni binada oturmak istediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Olay