Gayrimenkul Sektörüne 5 Milyar Dolarlık Müjde

03/02/2011

Türkler'e tapu vermeyen Körfez ülkelerine tek taraflı olarak tapu izni tasarısı Bakanlar Kurulu'na geldi. Böylece yılda 5 milyar dolarlık satış mümkün olacak.

bbbTürkiye, Körfez ve komşu ülkelerdeki gayrimenkul sektörüne dönük talebi harekete geçirmek için sonunda kolları sıvadı.

Arap ülkelerinden yoğun olarak inşaat sektörüne gelen konut alım taleplerini bugüne kadar özel kişilere tapu veremediği için değerlendiremeyen sektör, bugünlerde mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesinin Körfez ülkeleri için yumuşatılacağı kulisleriyle kaynıyor.

Daha önce konuyla ilgili olarak ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığı'na talepte bulunan sektör temsilcileri yıllık 5 milyar dolarlık konut satmayı planladıklarını Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Katar gibi ülkelerin vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında tapu verilmesine imkan sağlanacağını konuşuyorlar.

Gayrimenkul şirketleri "Konu, aldığımız duyumlara göre Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldi. Zaten uzun süredir ekonomiyle ilgili bakanlıklar, Savunma Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı arasında görüşülüyordu. Buna göre bu ülkeler, Türk vatandaşlarına tapu vermesi bile Türkiye'den aldıkları konutlara tapu verilebilecek. İspanya'da olduğu gibi. İspanyollar da bu ülkelerde tapu alamıyor. Ama tapu veriyorlar. Bu yöntemle yılda 20 milyar dolarlık konut sattılar" dediler.

Taslak Son Aşamaya Geldi

Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, bu yönde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını ama önceliğin 2B tasarısı olduğu için bunun arka plana itildiğini belirttiler.

Uzmanlar, taslağın önümüzdeki dönemde Bakanlar Kurulu'na gelebileceğini ve tasarının yıl sonunda Meclis'ten çıkabileceğini belirtiyorlar.

Hazırlanan taslağa göre Yunanistan ve İsrail de dahil dünya genelindeki tüm ülkelerin vatandaşları sadece pasaport ve fotoğraf ile Türkiye'de ev sahibi olabilecek.

Kadınlar dizileri izledi Türkiye'den ev istedi


Arap ülkelerinin Türkiye'den ev almalarında Türk dizilerinin de büyük etkisi oldu. Hektaş Başkanı İbrahim Ekşi "Dizileri izleyen Arap hanımlar Türkiye'den ev alalım diye ısrar ediyorlar. Bu karar çıkarsa yılda 5 milyar dolarlık konut satılır" dedi.

Kaynak: Milliyet