Gaziler Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanmak İstiyor

02/04/2012

Alaca Gaziler Derneği temsilcisi Zeki Dilmen, ordu vazife malullerinin iş hakkı ve faizsiz konut kredisi verilmesini istedi.

Alaca Gaziler Derneği temsilcisi Zeki Dilmen, ordu vazife malullerinin iş hakkı ve faizsiz konut kredisi verilmesini istedi.

Gaziler Derneği yöneticileri ile birlikte bir basın açıklaması yapan Dilmen, köy korucularına verilen faizsiz konut kredisi hakkından gazilerinde yararlanması gerektiğini söyledi.

Bu konuda gerekli düzenlemenin yapılacağını ümit ettiklerini belirten Dilmen, "Ordu vazife malullerinin hep iki beklentisi oldu. Onlar mütevazi bir şekilde iş hakkı ile faizsiz konut kredisi istediler. Ancak maalesef kanun tasarısında bu yönde de bir gelişme görünmüyor. Gönüllü köy korucuları bu vatan için hizmet veren, emekleri inkar edilemez kahramanlardır. Onlara "faizsiz konut kredileri" verilmesini asla eleştirmiyorum. Ancak bu hakkın onlara sağlanmasının önü açılırken adı üzerinde kredi olan ve daha sonradan geri ödenecek bu bedelin kahraman ordu vazife malullerine de verilmesi gerekmez miydi?" dedi.

Kıbrıs ve Kore gazileri için de "faizsiz konut kredisi" hakkı tanınmasının güzel bir vefa örneği olacağını dile getiren Dilmen, "Şehitlik ve gazilik siyaset üstü makamlardır. Bizim tek davamız ve mefkuremiz "vatan" ve "bayrak" aşkıdır. Bizler bu vatan için canımızı verdik. Şu an ihtiyaç duyulsa hepimiz kanımızın son damlasına kadar bu vatana feda etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit yakını, Gaziler ile ordu vazife malullerinin talep ve beklentileri doğrultusunda kanun tasarısının revize edilmesine izin vereceğine ve herkesi mutlu edecek bir kanun metni oluşturacağına inançlarının tam olduğunu kaydeden Dilmen, yapılacak tarihi bir düzenleme ile tarihe altın harflerle isminin yazılacağı bir kanun metni görmek ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber