Gaziosmanpaşa'lılara Konut Kredisi İmkânı

21/06/2013

Yerinde Kentsel Dönüşüm projesinin gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa’da vatandaşlara konut kredisi ile ev sahibi olma imkanı sağlandı.

Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesinin gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa’da vatandaşlara konut kredisi ile ev sahibi olma imkanı sağlandı.

'Yerinde Kentsel Dönüşüm' projesi Gaziosmanpaşa’lı vatandaşlara konut kredisi imkânı sağlandı. 'Krediyle satış' talebinin artması üzerine harekete geçen Gaziosmanpaşa Belediyesi, Vakıflar Bankası ile yaptığı protokolle Sarıgöl-Yenidoğan Kentsel Yenileme Projesi’ndeki satışlar konut kredili satışa geçirildi.

Kasım 2012 tarihinde yapımına başlanan projeden konut sahib olmak isteyenler 10 Şubat -7 Haziran tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Projeden sadece peşin satın alma ile konut sahibi olunurken, vatandaşlardan gelen yoğun istekle Gaziosmanpaşa Belediyesi harekete geçti ve konut kredisi kullandırabilmek için çalısmalar başlattı. Çalışmalar sonucunda vatandaşa konut kredisi imkanı sağlandı. Böylece Gaziosmanpaşa halkı konut kredisi kullanma imkanına kavuştu.

Sarıgöl Mahallesi bin 452 ada, 34 ve 37 parselde yapımı devam eden Sarıgöl-Yenidoğan Kentsel Yenileme Projesi’nden konut almak için müracaat eden vatandaşlar, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Vakıflar Bankası Gaziosmanpaşa Şubesi arasında yapılan konut kredisi kullandırma protokolü sayesinde, avantajlı konut kredisi imkanı ile konut sahibi olabilecek.

Kaynak: Haber 01