Gecekonducular, Uygun Fiyat ve Uzun Vadelerle Ev Sahibi Olacak

15/09/2010

Ankara’nın Mamak ilçesinde tapusu ya da tapu tahsis belgesi bulunmayan vatandaşlara arazi tahsis edilerek, gecekondu sahipleri uygun fiyat ve uzun vadelerle ev sahibi yapılacak.

gecekonduAnkara'nın Mamak ilçesinde tapusu ya da tapu tahsis belgesi bulunmayan vatandaşlara arazi tahsis edilerek, gecekondu sahipleri uygun fiyat ve uzun vadelerle ev sahibi yapılacak. Belediyelerin uzun yıllardan bu yana çektiği sorun ile gecekonducular, ev sahibi olacak ve gecekonduların önüne geçilecek.

Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında verilen önerge ile Mamak'ta tapusu ya da tapu tahsisi bulunmayan gecekondu sakinlerine arazi tahsisi için ilçe belediyesine yetki verildi.

Belediye Meclisi gündemine Mamaklı meclis üyeleri tarafından gelen önerge ile ilçe sınırlarında yaşayan, özellikle kentsel dönüşüm sınırları dışında kalan, ancak tapusu ya da tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahiplerini sevindirecek bir yetki devrine karar verildi. Bu yetki devriyle Mamak Belediyesi, mağdur durumdaki vatandaşlara yardımcı olmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, mümkünse üzerlerinde yaşadıkları parselden, ya da başka yerde arsa üretip o arsaları uygun fiyatlar ve uzun taksitlerle tahsis edecek.

Kaynak: Show Haber