Halbank'tan Yüzde 0.80 Faiz Oranlı Vefa Konut Kredisi

11/01/2017

Halkbank Vefa Kredisinden şahadet belgesi olan şehit yakınları (Anne, baba, eş ve çocuklar) ile muharip gazi ve malul gazi belgesi olan gaziler yararlanabilir

Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimlerine sunulan faizsiz konut kredisi miktarı 2017 yılı için 102.000,00 TL olarak belirlendi. Devlet destekli konut kredisinin geri ödemesi, konut kredisi hesaplama yapıldığında hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının ¼ 'ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca kesilmesi suretiyle yapılır. Kullanılacak krediden faiz alınmaz.

Devlet destekli konut kredisinin yanında bazı bankaların da şehit yakınlarına, Malul/Muharip Gazilerimize yönelik özel avantajlı krediler seçenekleri de bulunmaktadır. Halkbank'ın bu kapsamda sunduğu Vefa Kredisinden şahadet belgesi olan şehit yakınları (Anne, baba, eş ve çocuklar) ile muharip gazi ve malul gazi belgesi olan gaziler faydalanmaktadır.

Vefa kredisinde faiz oranları 3-36 ay aralığında %0.80,37-120 aya aralığında ise %0.89 olarak değişmektedir. Kullanılacak olan krediden kredi masrafı alınmazken, konutun lokasyonu ve metrekaresine göre değişiklik göstermekle birlikte 650 TL ekspertiz ücreti ve kredidin vadesinden önce kapatılması halinde erken kapatma ücreti alınır. Erken kapatma ücreti kalan kredi vade 36 aydan az ise %1 , fazla ise %2 oranındadır.

Kaynak: KrediPazarı