Halkbank'tan Sanatkarlara Destek Kredisi

05/03/2018

Gelenekesel Türk el sanatlarından unutulmaya yüz tutmuş bazı meslek kollarının faliyetlerine devam edebilmesi için Halkbank destek kredisi imkanı sağlıyor

Esnaf ve sanatkârlara Halk Bankası doğrudan kullanacakları kredilerde %50 faiz oranı indirimi uyguluyor. Söz konusu indirim, önceki yıllarda yine bu kapsamda alınan ve bakiyesi 2018 yılına devredenler ile bu yıl sonuna kadar kullanılacak kredileri kapsıyor. Halk Bankası’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren şubeleri tarafından aynı tarihlerdeki krediler için de faiz desteği imkanı sunuyor.

Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, bastonculuk, semercilik, çini ve çömlek yapımı gibi meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi esnaf ve sanatkârlar,  min 1 yıllık ustalık belgesine sahip olmak ve bu belge ile ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgelemeleri şartıyla bu faizsiz kredi kullanabilecek.

Halkbank'tan Genç Girişimcilere Destek

KOSGEB’in hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, uygulamalı girişimcilik eğitimini bitirenlerden 30 yaşını tamamlamamış olan esnaf ve sanatkâr girişimciler de onaylanan projelerini Halk Bankası’na sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek.

Kaynak: Blomberg