Hibe ve Faizsiz Kredi Desteği

07/11/2017

KOSGEB 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteği veriyor

Sıfır sermaye ile girişimci olmak zor. Belli sermayesi olanlar dahi kredi çekmeden istediği işi kurmakta zorlanıyor. Hükümet, artan genç işsizliğinin önüne geçmek ve Türkiye’deki genç girişimci sayısının artması için yeni destekler başlattı. İşsizliği azaltmanın yanında üretime ve ekonomiye katkı sağlayacak iş alanlarını destekleyen KOSGEB girişimcilere, hibe ve faizsiz kredi desteği sağlıyor.

Faizsiz Kredi Desteği

50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği için, girişimciler en yakın KOSGEB şubesini buluyor. (81 ilin tamamında müdürlüğü ve şubesi olan KOSGEB’e ulaşmak için “444 1 567” numaralı telefonu arayarak en yakın şubeye ulaşılabilir.)

Hibe ve Faizsiz Kredi Desteği için Gençlere Öncelik

Hibe ve kredi desteğinden iş hayatına yeni atılacak 18-39 yaş arasındaki kişiler yararlanacak. Hibeden faydalanmak için kurs veya sertifika sahibi olmak yetmiyor. İşin zor aşaması, sektör ve proje seçimi. Proje hazırlarken ilk etapta, ‘ne üretilecek’ sorusuna cevap vermek gerekiyor. Daha sonra maliyetinden pazar aşamasına kadar bilgilerin olduğu bir proje hazırlamak şart.

500 Bin TL'ye Kadar

Esnaflık belgesini alıp vergi kaydını yaptıranlar için ikinci alternatif olarak ‘Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri’ aracılığıyla 500 bin liraya kadar limiti olan ve ucuz kredi sağlanıyor. Vadesi 10 yıla varan bu kredilerden yararlanmak için 81 ilde bulunan 1000 kooperatif şubesinden başvuru yapılabiliyor. Piyasanın üçte biri oranında faiz uygulanıyor.

Ev Kadınlarına Faizsiz Kredi Desteği

Aile bütçesine destek olmak isteyen ev kadınlarına devlet faizsiz kredi desteği sağlıyor. 15 bin liraya kadar çıkan kredinin vadesi ilk 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 8 yıl. El işi, yöresel ürünlere yönelik üretim, tarımsal faaliyetler, destek kapsamında. Başvuru ikamet edilen adrese en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılıyor. ‘Gelir Getirici Projeler’ adı altında sunulan desteğe, Aile Bakanlığı katkı sağlıyor.

Kaynak: Posta