İçinden Metro Geçen Proje Satışa Çıkarıldı

01/03/2013

Gül İnşaat’ın iştiraki olan Gül Proje, Eyüp’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 2 yıl önce 35 milyon liraya satın aldığı arsadaki yeni projesini satışa çıkardı.

Gül İnşaat’ın iştiraki olan Gül Proje, Eyüp’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 2 yıl önce 35 milyon liraya satın aldığı arsadaki yeni projesini satışa çıkardı. Eyüp Park adındaki projenin en önemli özelliği ise planlanan Kabataş-İkitelli metrosunun bir durağının projenin altından geçiyor olması.

Bugüne kadar birçok projeyi başarıyla tamamladıklarını ve Eyüp Park ile hem konut hem de AVM’yi sunduklarını belirten Gül Proje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Gül, “İstanbul’un nadide semtlerinden biri olan Eyüp’te kendi arsamız üzerinde, 110 milyon lira yatırımla yeni bir karma projeyi satışa sunduk” dedi.

Yaklaşık 13 bin 600 metrekare alan üzerine 3 bloktan oluşacak projede 329 konut ve 119 mağaza inşa edeceklerini anlatan Ali Gül, “Adeta Eyüp’ün buluşma noktası haline gelecek projemizde 130 dairenin satışını gerçekleştirdik. Projede dairelerin tamamının 2013 yılı sonu itibariyle bitmesini öngörüyoruz. Hafriyat işlemlerinin başladığı projemizi, 2015 yılı Haziran ayında her şeyiyle yatırımcılarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.

KDV’si Yüzde 1

Ali Gül, 2013 yılı ile birlikte sektörde konut stoğunun eritilmesi adına büyük bir adım atıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Sunulan avantajlar arasında Eyüp Park’ın da sahip olduğu yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. Bölgede arsa rayiçleri 500 liranın altında olduğu için KDV’miz yüzde 1. Bu nedenle Eyüp Park’tan ev sahibi olanlar, yakın gelecekte yatırımlarının yüzde elli değerlendiğini görecekler. Eyüp Park Projesi ile hem Eyüp’ü İstanbul’un çekim merkezi yapacağız hem de Gül Proje olarak bir başarıya daha imza atmış olacağız.”

Metro Geçecek

Projenin lokasyon itibariyle Eyüp’te benzersiz bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül ise, projenin hem oturmak, hem de yatırım yapmak isteyenler için tüm imkânlarıyla çok ideal bir proje olduğunu söyledi. Mehmet Gül, arsa sahibi olmaları nedeniyle yatırımcılara yüzde 50 peşinat, yüzde 5 indirim ve 30 ay sıfır faiz imkânı ile peşin alımlarda yüzde 10 indirim olanağı sağlayacaklarını da vurguladı. Projenin TEM ve E-6 çevreyollarına olan yakınlığının yanı sıra inşa edilecek Kabataş – Tekstilkent metro hattının duraklarından bir olacağının altını çizen Mehmet Gül, bu sayede İstanbul’un en büyük sorunu olan ulaşımla ilgili çok büyük avantaj sunacağız” şeklinde konuştu.

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın

Kaynak: Milliyet