İhracatçılara Verilecek Kredi Oranlarının Yüzde 4 ile 5,5 Aralığında

22/05/2013

İhracatçılara Verilecek Kredi Oranlarının Yüzde 4 ile 5,5 Aralığında

İhracatçılara destek amacıyla kurulan Eximbank’ın değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bankanın ihracatçılar için vereceği kredi oranlarının yüzde 4 ile 5,5 arasında bir oranda olacağının bilgisini verdi

Eximbank’ın değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bankanın bugünden itibaren uygulayacağı faiz oranlarını açıkladı. Babacan, ihracat nakit kredilerine yüzde 4 ile 5.5 arasında faiz oranı uygulayacağını söylerken marka için yapılacak harcamaları da  artık yatırım olarak kabul edeceklerini söyledi. Buna uygun bir kredi mekanizmasını da Eximbank içerisinde uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “ İhracatçının Eximbank’tan kullandığı orta ve uzun vadeli işletme sermayesi ve yatırım kredisi miktarının firma başına limitin 50 milyon dolar düzeyine çıkarıldı. Ayrıca Eximbank’ın “Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri politik risk sigortası ile ihracatçıların alacakları yurtiçinde de güvence altına alınacak” Babacan’dan sonra söz alan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise  1-19 Mayıs arasında yapılan ihracatın 7 milyar doları geçtiğini söyledi.

İhracatcıya Can Simiti Kredi

Yeni Eximbank programı ve kredilerinin can simidi niteliğini taşıyacağını vurgulayan Bakan Çağlayan, “Bu konuda bilhassa arada komisyon ve diğer giderlerin olmayışı, direkt maliyetlerin ihracatçıya yansıyacak olması ve açıklanan faiz oranları son derece önem arz edecek. Bunda Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin tabii yüksek payı var. Ekonomide başarılarla, düşük maliyetli fon girişi olacaktır” dedi.

Kaynak: Akşam